Motion Graphics 2D:Animation in After Effects

Iskoristi ekskluzivnu prilikui iz prve ruke se upoznaj sa procesima radau vodećim kreativnim studijima!

PRIJAVI SE NA KURS

Video je danas najpopularniji oblik vizuelne komunikacije, a potražnja za umetnicima u ovoj oblasti je konstantna. 

Ako razmatrate promenu posla ili jednostavno želite da postanete kreator video sadržaja i savladate motion design i animaciju, neophodno je da naučite Adobe After Effects.
U ovom softveru možete napraviti gotovo svaki efekat koji poželite. Iako deluje kompleksno, na kursu sa dobro osmišljenim programom steći ćete struktuirano znanje i savladaćete ga za 6 nedelja bez problema.
Kurs će vas uvesti u svet pokretne (motion) grafike, granom animacije koja se bavi kreacijom i manipulacijom grafičkih elemenata, poput vektorskih oblika, 2D slika, teksta, videa i, naravno, zvuka. Znanje koje steknete na ovom kursu je odlična podloga za početak karijere u industriji zabave i video igara, ali i na televiziji i u advertajzingu.
U okviru obuke, polaznici će dobiti priliku da obiđu neke od vodećih kreativnih studija u zemlji među kojima su Fried i OvationBBDO. Nakon kursa, najbolji polaznici dobiće poziv na desetodnevna praksu na Kurir Televiziji. U pitanju je kablovski kanal informativnog i zabavnog sadržaja koji emituje skoro 61 sat originalnog programa nedeljno, te za samo dve godine našao u samom vrhu gledanosti kablovskih kolažnih kanala.

Gde možete da radite kao Motion Designer:

TELEVIZIJA - kreiranje špica za emisije, dodavanje raznih grafičkih elemenata i kreiranje reklama za TV sadržaje.FILM - kreiranje špica, dodavanje pokretne grafike u filmu, izrada trejlera, tizera, naslova, reklama, kao i za kompoziting i VFX.MUZIKA - kreiranje video spotova.GEJMING - kreiranje sprite animacija, user interfejsa, špica, cutscenes sekvenci, trejlera i tizera za igre.MEDIJI - kreiranje raznih videa, vesti i obrazovnih programa.BIZNIS - izrada prezentacija i infografika, sadržaja za web stranice, eksplejnera proizvoda i usluga, korporativnih videa.MARKETING - izrada reklama i različitih formi videa u marketinške svrhe.OBRAZOVANJE - izrada kreativnih video obuka i edukativnih videa, kao i vizuelna objašnjena naučnih otkrića.

PREDAVAČ

Vladan Djiri VasiljevićCompositing & Motion Graphics Artist

Vladan je multidisciplinarni digitalni umetnik iz Beograda sa bogatim iskustvom u filmskoj industriji, postprodukciji i video dizajnu. Sarađivao je sa Mixer i GameUp festivalima, Kulturnim centrom Baraka, Filmskom radionicom FRKA i kompanijama među kojima su Nordeus i Crater Studio.

Interesuju ga filmovi, video igre, stripovi, ulična fotografija, baš kao i 3D dizajni pokretna grafika kojom se profesionalno bavi već dugi niz godina. U slobodno vreme voli da se nađe iza miks pulta, pa se tako pokazao i kao talentovan DJ. Kao jedan od naših najdugovečnijih saradnika, Vladan u Crater Training Centru predaje na kursevima vezanim za video dizajn, 2D i 3D pokretnu grafiku.

PROGRAM KURSA

Detaljan program kursa po nedeljama možete pogledati OVDE.

NAKON OBUKE ĆEŠ MOĆI DA:

Kreiraš različite vrste animacije oblika, slojeva i objekata.
Kreiraš raznovrsne vizuelne efekte u After Effectsu.
Trekuješ i najkomplikovanije pokrete i kameru pomoću alata u softveru.
Manipulišeš vremenom u videu – odnosno savladaš “zamrzavanje” video materijala.
Da koristiš tehnike stretch & reverse, remaping i retiming.
Pravilno postavljaš svetla i kameru u 3D prostoru.

Kurs možete pratiti uživo u učionici ili online.
Plačanje se može izvršiti u celosti ili u dve mesečne rate.

Motion Graphics 2D: Animation in After Effects

OSNOVNE INFORMACIJE

CENA: 770 evra

Početak kursa: 16. april 2024.
Trajanje: Šest nedelja
Način pohađanja: U učionici / Online

PRIJAVI SE NA KURS