U skladu sa potrebama i trendovima industrije, naš pristup edukaciji se zasniva na principima kontinuiranog učenja i razvoja na poslu. Zbog toga smo osmislili veliki broj kurseva koji su pogodni za polaznike najrazličitijih nivoa, od početnih kurseva za juniore do specijalizacija za seniore.

Modularna struktura naših kurseva sprečava polaznike da naprave početničke greške, izgube vreme u učenju alata koji im kasnije u radu neće biti korisni ili steknu polovično znanje. Naši polaznici stiču potpuni uvid u mogućnosti koje pruža kreativna industrija i dobru osnovu za dalji razvoj njihove umetničke karijere.

Upis u Crater Training Centru otvoren je tokom cele godine, a datum kursa se usklađuje sa brojem zainteresovanih polaznika, te vam preporučujemo da zapratite naš kalendar kurseva.

Svi kursevi iz naše ponude su dostupni na srpskom i engleskom jeziku, i namenjeni su polaznicima iz Srbije i inostranstva.

Kako bismo olakšali pristup edukaciji što većem broju polaznika, kursevi iz ponude Crater Training Centra se mogu pratiti uživo u učionici ili online, a u posebnim slučajevima se mogu i kombinovati ove dve metode

Kursevi se održavaju u grupama od 5 do 12 polaznika, na nedeljnom nivou, prema dogovorenom rasporedu trajanja i učestalosti. U nastavku su opisane specifikacije nastave.

POHAĐANJE KURSA U UČIONICI

Kursevi se održavaju uživo u učionicama naše škole u Beogradu

TEHNIČKI ZAHTEVI

Svu opremu za rad i programe obezbeđuje Crater Training Center. Polaznici koriste opremu tokom predavanja, a takođe im je oprema dostupna za vežbanje radnim danima od 10h do 17h.

POHAĐANJE KURSA ONLINE

Polaznici iz svih krajeva Srbije i Balkana uspešno pohađaju naše kurseve učenjem na daljinu! Nastava je u potpunosti interaktivna i za naše online polaznike koji časove slušaju istovremeno sa polaznicima u učionici. Kurs može da sluša do 5 online polaznika po grupi.

Napomena: Ukoliko ne možete da ispunite tehničke zahteve za instalaciju softvera na svom računaru, nastavu možete slušati tako što ćete se preko aplikacije povezati sa računarom u našoj učionici.

TEHNIČKI ZAHTEVI

Ukoliko se koristi lični računar
• Računar koji poseduje minimalnu specifikaciju za rad u softveru koji je predmet kursa (naći na sajtu softvera)
• Instalirani softver za rad
• Preporučeno dva ekrana – jedan koji se koristi za rad u softveru, a drugi koji se koristi za praćenje predavanja. Može da se koriste dva monitora, lap top/tablet i kompjuter ili da se poveže računar sa TV ekranom koji bi služio kao drugi monitor.
• Stabilna internet konekcija sa minimalnom brzinom 10/3 mb/s
• Mikrofon i slušalice
• Tastatura i miš (i grafička tabla u zavisnosti od kursa)

Ukoliko se pristupa školskom računaru na daljinu
• Preporučeno dva ekrana – jedan koji se koristi za rad u softveru, a drugi koji se koristi za praćenje predavanja. Može da se koriste dva monitora, lap top/tablet i kompjuter ili da se poveže računar sa TV ekranom koji bi služio kao drugi monitor.
• Stabilna internet konekcija sa minimalnom brzinom 10/3 mb/s
• Mikrofon i slušalice
• Tastatura i miš (i grafička tabla u zavisnosti od kursa)

Pročitajte kako izgleda online nastava u Crateru.

CENE KURSEVA

Cene naših kurseva su podeljene u dve kategorije:

Kategorija 1 – za polaznike iz Srbija, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije.
Kategorija 2 – za polaznike iz ostalih zemalja sveta na engleskom jeziku.

Plaćanje se vrši u srpskim dinarima (RSD) prema kursu dinara/evra Narodne Banke Srbije na dan izdavanja uplatnice. Za uplate iz inostranstva izdaje se račun u EUR ili USD.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje kurseva u celosti:

Kurs možete uplatiti u celosti pre početka kursa.

Plaćanje u ratama:

Prva rata se uplaćuje pri popunjavanju upisnog lista po dobijenim instrukcijama. Ostale rate se uplaćuju mesečno tokom trajanja kursa.

Dodatni popusti:

Polaznici koji žele da pohađaju više kurseva ostvaruju dodatne popuste
5% na svaki kurs naredni kurs.

Preduslovi za upis naših kurseva su:

  • osnovno poznavanje rada na računaru
  • radno znanje engleskog jezika
  • radno znanje softvera Adobe Photoshop što ćete dokazati tako što ćete nam pri upisu priložiti prethodne radove ili sertifikat (ukoliko ne vladate ovim softverom, možete ga naučiti kod nas na kursu Photoshop)
  • da biste pohađali bilo koji od specijalizovanih VFX i Game Art kurseva iz naše ponude preporučljivo je da prethodno završite kurs 3D Essentials u našem centru; ukoliko smatrate da ste već dovoljno vešti u 3D modelovanju, molili bismo vas da nam pri upisu priložite portfolio sa prethodnim radovima kako bi predavači procenili da li posedujete dovoljno visok nivo predznanja za pohađanje specijalizovanih kurseva.

Za određene kurseve je neophodno napredno znanje i vladanje određenim softverima, što je naznačeno u meniju sa desne strane na stranici kursa.

Za određene kurseve je neophodno napredno znanje i upotreba određenih softvera, što je naznačeno u meniju sa desne strane na stranici kursa.

Ukoliko želite da se prijavite za kurs, neophodno je da popunite Prijavu interesovanja.

Nakon što popunite prijavu, primićete email u kojem ćemo vam pojasniti proceduru upisa i obavestiti vas o datumima početka kursa za narednu grupu. Ukoliko imate bilo kakvih nedomumica, u svakom momentu pre samog upisa možete zakazati konsultaciju sa našim koordinatorima.

Upis u Crater Training Centru otvoren je tokom cele godine, a datum kursa se usklađuje sa brojem zainteresovanih polaznika i školskim kalendarom.

1. Da li kurs moram da uplatim odmah po prijavi ili mogu i kasnije?
Da bi vam mesto na kursu bilo zagarantovano, neophodno je da popunite PRJAVU INTERESOVANJA i da izvršite uplatu – bilo da kurs plaćate u celosti ili u ratama (pogledati Cene i načine plaćanja)

 

2. Do kada mogu da uplatim sve rate, ukoliko se odlučim za taj vid plaćanja?
Potrebno je da se poslednja rata isplati 10 dana pre kraja kursa.

 

3. Šta znači Early Bird prijava?
Early Bird znači da ako se prijavite za kurs dva meseca unapred i uplatite kurs u celosti ili barem prvu ratu, dobijate određeni popust. Ukoliko vam je ovo prvi kurs kod nas, uštedećete 15%, a ukoliko ste već slušali kurseve u našoj školi, za vas važi popust od 20%.

 

4. Šta se desava ukoliko se kurs pomeri ili otkaže iz nekog razloga? Da li i dalje imam prava na popust sa grupom u narednom terminu?
Svi koji su rezervisali svoje mesto na kursu koji iz opravdanih razloga nije realizovan, mogu da ostave novac na našem računu i da po toj ceni dobiju naredni kurs. Ukoliko vam vratimo novac, naredni kurs plaćate po punoj ceni (osim u slučaju posebnih akcija).

 

5. Do kada mogu da se prijavim za Early Bird ponudu?
Rok za prijavu je DVA MESECA pre pocetka kursa. Na primer, ako kurs počinje 1. oktobra, poslednji dan za prijavu i uplatu je 1. avgust tekuće godine.

 

6. Za koje sve kurseve važi Early Bird ponuda?
Ponuda važi za kurseve kod kojim je na strani istaknuta Eearly Bird cena.

 

7. Ukoliko se prijavim i rezervišem sebi mesto na kursu tokom Early Bird prijave, ali se iz nekog razloga ne priključim aktuelnoj grupi, da li ću u narednom terminu plaćati punu cenu kursa?
Ukoliko kurs budete morali da slušate sa nekom narednom grupom, a ne sa onom za koju ste se prijavili, vaša Early Bird prijava će i dalje važiti i nećete plaćati punu cenu. Međutim, s obzirom na to da Early Bird ponuda važi za usko specijalizovane kurseve kojima predavači posvećuju dosta vremena, ne možemo garantovati u kom trenutku će se održati naredni termin kursa.

Naša škola ne staje sa radom čak ni tokom leta! Pauzu od kurseva koristimo za organizaciju programa praksi koje se realizuju uz mentorsku podršku partnerskih studija iz VFX i gejming industrije.

Letnja praksa u Crater Training Centru

Svakog leta organizujemo praksu za naše polaznike koja predstavlja simulaciju rada u studiju na jednom projektu. Ovde ćete dobiti priliku da uz mentorsku podršku kolega iz Crater studija dodatno ispečete zanat i upoznate se sa procesima i dinamikom rada u profesionalnom okruženju u industriji vizuelnih efekata.

Nakon uspešno završene prakse u Crateru, najbolji praktikanti često dobiju i prvu ponudu za posao u domaćim studijima za post-produkciju, video igre i dizajn, ali i raznim kreatvnim i advertajzing agencijama. Neretko se dešava da naši bivši polaznici i uspešni praktikanti ostanu da rade u Crater studiju. Pročitajte kako ovo iskustvo izgleda iz prve ruke!

Više o samoj praksi pogledajte na stranici Program prakse.

Posebni programi i inicijative u saradnji sa partnerskim kompanijama

Trudimo se da svake godine realizujemo barem jednu edukativnu inicijativu i time podržimo novu generaciju digitalnih artista koji će kroz praktičan rad na jednom multidisciplinarnom projektu uspeti da obogate svoj projekat.

Do sada smo ostvarili uspešne saradnje sa Erasmus+ programom, kao i koledžom Escape Studios iz Londona 2019.godine kada smo ugostili nekolicinu studenata iz Britanije na višemesečnoj praksi. Njihove izjave o ovom iskustvu pogledajte na Craterovom YouTube kanalu.

U saradnji sa kompanijom Nordeus, 2021. godine organizovali smo GameDev Summership koji je iznedrio dve originalne mini igre, kasnije izložene u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

U junu 2022. pokrenuli smo Virtual Environments Lab, edukativni program kreiran u cilju da mladim artistima približi tehnike virtuelne produkcije i dizajna okruženja za potrebe filma, igara i televizije. Okruženja sa Lab-a koristiće se u produkciji šestog izdanja konferencije CGA Belgrade.

Učešće na CGA konferenciji

Jedni smo od organizatora CGA Belgrade, prve međunarodne konferencije kompjuterske grafike u regionu koja okuplja ključne igrače u industriji vizuelnih efekata, video igara, VR/AR i digitalnih umetnosti. Pred toga što nudi sjajne edukacije, konferencija je odlično mesto da ostvarite kontakt sa profesionalcima iz industrije, a naši polaznici prvi dobijaju poziv za volontiranje na lokaciji.

PROGRAM

OBRAZOVANJE ZA VFX I GAME ART

Naši kursevi za vizuelne efekte na filmu, video dizajn i gejm art odgovaraju na zahteve tržišta rada i pripremaju polaznike za atraktivne pozicije u sferi digitalnih umetnosti.
Kurseve možeš upisati samostalno ili u okviru pažljivo osmišljenih obrazovnih programa koji odgovaraju na specifičnosti karijerne role za koju želiš da se specijalizuješ. Naša nastava se obavlja u vodećim softverima u industriji.
__________________________________________
Naša ponuda podrazumeva:

  • Samostalne kurseve
  • Obrazovne programe
  • Akreditovane programe
  • Programe letnje prakse

____________________________________________
KLIKNI ZA KALENDAR KURSEVA

PRIJAVI SE NA KURS

KURSEVI U SOFTVERIMA LIDERA U INDUSTRIJI