Dobrodošli u Summer of Unreal

Izgradite novi svet u programu Unreal Engine ovog leta!

Da li radite u industriji animacije ili se bavite 3D-om ili vizuelnim efektima u jugoistočnoj Evropi? Bez obzira na to da li je vaša profesionalna oblast animacija, VFX, motion graphics, film i TV ili predajete na predmetu iz ovih oblasti, dobrodošli ste na besplatni kurs Unreal Engine osmišljen da vam pruži nove supermoći u sferi animacije!

Summer of Unreal je besplatan četvoronedeljni bootcamp koji je Escape Studios kreirao u saradnji sa kompanijom Epic Games. Tokom trajanja programa, polaznici će steći veštine koje će im pomoći da kreiraju kvalitatan interaktivni sadržaj u realnom vremenu. Započećemo sa osnovama i doći do zanimljivih stvari, kao što su stilizovanje fotorealističnih predmeta i digitalnih ljudi.

 • Kurs obuhvata upotrebu programa Unreal Engine u oblastima kao što su previzuelizacija, layout, rigging, animacija, modelovanje, lighting, importovanje u Unreal Engine i rendering.
 • Imaćete svakodnevnu nastavu uživo, online, od strane eksperata za sve ključne aspekte programa Unreal Engine.
 • Imaćete online podršku asistenata.
 • Koristićete Discord za komunikaciju za rad na projektu – to je sjajna šansa za umrežavanje!
 • Učićete iz iskustva Unreal Engine produkcije iz cele Evrope upoznavanjem ljudi koji kreiraju sadržaje iz industrije.
 • Sarađivaćete sa kolegama iz cele Evrope na rešavanju kreativnih izazova tokom učenja.
 • Dobijaćete informacije direktno iz kompanije Epic Games o novim planovima i događajima.
 • Pratićete panele na kojima stručnjaci raspravljaju o tome kako Unreal Engine menja proizvodnju medija.
 • Saznaćete kako Unreal Engine može koristiti za svoj rad.
 • Za svaki dan koji provedete na predavanjima, dobijaćete po jedan digitalni bedž. Nakon što sakupite najmanje 80% od ukupnog broja bedževa, od britanske akademije Escape Studios, inače organizatora projekta, dobićete sertifikat o pohađanju kursa. Sertifikat potpisuje Epic Games.

Ovaj kurs je besplatan za profesionalce u industriji u studiju za animaciju ili na projektima animacije u bilo kojoj ulozi artiste, uključujući rigging, layout, pre-visualization, concept art, Animation, lighting i rendering, sa najmanje dve godine iskustva u radu.

Kurs je takođe otvoren za profesore i nastavnike. Prioritet će biti dat visokom obrazovanju, ali će se razmotriti i prijave iz sfere srednjoškolskog obrazovanja.

Nažalost, ovaj kurs nije otvoren za studente ili alumnije – ne prijavljujte se ako već ne radite u industriji. Takođe se očekuje da se učesnici obavežu za ceo mesec pohađanja kursa.

Summer of Unreal ima za cilj da se fokusira na širu industriju produkcije animacije. Obuka je namenjena onima koji pomažu u stvaranju animiranog sadržaja u profesionalnom svojstvu, ali filmski i TV operativci nisu isključeni. Kurs će biti koristan i VFX artistima, kao i motion graphics artistima, producentima i režiserima koje zanima kako bi Unreal Engine mogao da se uklopi u njihov sistem rada. Epic Games takođe želi da omogući i manji broj mesta za nastavnike i predavače na ovom kursu.

Prvobitno razvijen za industriju igara, Unreal Engine se sve više koristi u VFX industriji zbog nivoa detalja koji sa njim mogu da se prikažu i kreiraju. Neki od najpopularnijih projekata na kojima se radilo u UE su  Game of Thrones i The Mandalorian! Sledeća na redu je industrija animacije i brojne mogućnosti koje ovaj softver nudi za kreiranje sadržaja u realnom vremenu. Obavezno se pridružite tom novom talasu!

Unreal Engine je najotvoreniji i najnapredniji alat za 3D kreiranje u realnom vremenu. Promenio je način na koji su se igre godinama stvarale, ali je nedavno postao moćno sredstvo za animatore i umetnike vizuelnih efekata jer nudi razne mogućnosti pokretanja fotorealnih i složenih 3D scena u realnom vremenu. Otvorio je neverovatne nove mogućnosti za animaciju i 3D CGI industriju.

Kreatorima daje slobodu i kontrolu da pružaju vrhunsku zabavu, upečatljive vizualizacije, pa čak i neverovatne virtuelne svetove.

Potražnja za 3D veštinama u realnom vremenu je na vrhuncu i učenje programa Unreal Engine vam otvara potencijal u karijeri. Na Summer of Unreal kursu ne samo da ćete naučiti kako da koristite Unreal Engine u svom poslu, već ćete upoznati i kompanije širom Evrope koje koriste njegovu moć da stvore nove mogućnosti u sferi animacije.

Saznajte više ovde

Summer of Unreal Timetable

Nedelja 1

 • Uvod u Unreal Engine
 • Materijali
 • Lajting
 • Showcase partnera

Nedelja 2

 • Funkcionalno osvetljenje
 • Animacija u programu Unreal Engine
 • Showcase partnera

Nedelja 3

 • Stvaranje fotorealnih sekvenci pomoću biblioteke Megascan i drugih dodataka
 • Rendering u programu Unreal Engine
 • Motion graphics u sekvenseru
 • Showcase partnera

Nedelja 4

 • Tehničke informacije i dijagnostika
 • Korišćenje Nijagare
 • Showcase partnera
 • Predstavljanje projekata i showcase

Ovaj kurs će biti na engleskom jeziku i odvijaće se kroz Zoom i Discord platforme tokom perioda od četiri nedelje, a biće podeljen na učenje, eksperimentisanje i vežbanje. Kurs nudi fleksibilan nastavni plan, što znači da će biti prostora za učesnike da balansiraju između učenja i slobodnog vremena. Kurs će sadržati svakodnevne radionice koje pokrivaju sve glavne aspekte korišćenja programa Unreal Engine, prošarane vremenom za vežbe, timski rad, kao i demonstracije i masterklasove nekih od vodećih evropskih kompanija i artista koji pokazuju kako koriste tehnologiju u svom radu.

Kurs će se odvijati radnim danima, od ponedeljka do petka od 9.30 do 15.30 (UTC + 1 po UK vremenu). Većina treninga će se održavati prepodne, a vikendi su slobodni. U svrhu planiranja, pauza za ručak će trajati sat vremena počev od 12.30 (UTC + 1 UK vreme).

Polaznici kursa će biti podeljeni u manje grupe i svaka grupa će imati svoj postavljen projekat. Grupe će zatim na Discord-u biti podržane od strane asistenata kompanije Escape Studios.

Potražnja za talentima koji koriste Unreal Engine u kreativnoj industriji brzo raste, pa s tim u vezi je veoma bitno da svoj set veština učinite jačim korišćenjem znanja sa kursa Summer of Unreal. Ovaj kurs će vam pomoći da krenete na putovanje u svet programa Unreal Engine i da ga primenite u vaš sistem rada u animaciji. Takođe će vas upoznati sa velikom zajednicom korisnika širom Evrope, pružajući vam obilje mogućnosti umrežavanja.

Učite od profesionalaca iz škole Escape Studios, kao i od gostujućih predavača čija će imena uskoro biti potvrđena.

Simon Fenton LinkedIn

Kevin Nally  LinkedIn

Christian Avigni  LinkedIn

Michael Davies  LinkedIn
.

Gostujući predavači

Profesionalci iz industrije iz kompanija Blue Zoo i Framestore pridružiće se kursu za gostujuće sesije.

Polaznicima kursa će biti potreban PC računar ili Mac i dobra internet konekcija. Unreal Engine može raditi na mnogo starijim sistemima, ali preporučuje se da imate minimum GTKS 770 ili ekvivalent.

Kliknite ovde za tehničke specifikacije za Unreal Engine, kao i za dokumentaciju za podršku kompanije Epic Games, da biste mogli da proverite da li će se softver uspešno pokretati na vašoj mašini.

Korisnici Mac-a mogu imati problema sa programom Unreal Engine, pa je najbolje da proverite svoju verziju Xscode-a, Apple-ovog integrisanog development environmenta (IDE) za macOS.

Ovde možete potražiti različite verzije za različite operativne sisteme: https://xcodereleases.com/

Nažalost, ne možemo da pomognemo u vezi sa Mac problemima, jer smo vezani za PC / Linux sisteme.

Mogu li da prisustvujem samo određenim predavanjima koja me zanimaju?
Prednost moramo dati onima koji se mogu posvetiti kompletnom kursu. Svakom polazniku ćemo davati digitalne bedževe svakog dana, a oni koji budu imali preko 80% posećenosti predavanjima dobiće sertifikat. Budući da će biti aktivnosti zasnovanih na timu, važno je da budete posvećeni kursu – inače vaše odsustvo može ometati druge u grupi.

Da li je potrebno da imam iskustva u programu Unreal Engine?
Nije neophodno. Međutim, morate imati iskustvo ili poznavanja osnova 3D softvera, grafike ili animacije.

Živim van Evrope, mogu li da se pridružim kursu?
Nažalost, ne.

Prihvatate li učesnike samo iz država EU?
Ne, bilo ko u evropskim granicama može aplicirati (uključujući UK i države koje nisu članice EU).

Šta ako nisam iz jedne od partnerskih država?
U ovom slučaju, savetujemo vam da se prijavite najbližem partneru. Na primer, ako živite u Slovačkoj, savetovali bismo vam da se prijavite preko Crater Training Centra u Srbiji. Ako ste u Portugaliji, savetovali bismo vam da se prijavite putem La Salle-a u Španiji, itd.

Možete podneti prijavu, u teoriji, preko bilo kog od partnera, ali molimo vas da se ne prijavljujete na više njih.

Da li će kurs biti snimljen?
Mnogi delovi će biti snimljeni, ali će biti dostupni polaznicima kursa samo određeno vreme nakon završetka Summer of Unreal. Ne reklamiramo niti prodajemo bilo koji snimljeni materijal. Materijal je tu je da pomogne polaznicima da nadoknade ili ponovo pogledaju delove kursa kako bi poboljšali svoje učenje.

INFORMACIJE O KURSU

CENA
BESPLATNO

NAČIN POHAĐANJA
Online na engleskom jeziku u organizaciji škole Escape Studios

TRAJANJE
Od ponedeljka 26. jula do petka 20. avgusta (četiri nedelje), svakog radnog dana od 9.30 do 15.30 (UTC + 1 UK vreme)

NAKNADE
Besplatno za profesionalce u industriji sa najmanje dve godine iskustva u radu u studiju za animaciju ili na projektima animacije, kao i za nastavnike i predavače sa evropskih visokih škola i univerziteta.

Partneri