Svaka dobra avantura počinje željom za pomeranjem granica.Tako je počela i naša.

NAŠA PRIČA

Crater Training Center je nastao 2012. godine iz potrebe kompanije Crater Studio za edukacijom novih talenata u industriji vizuelnih efekata koja se tada razvijala velikom brzinom. Vremenom je škola postala mesto okupljanja na kom se susreću budući i postojeći profesionalci u želji za učenjem, razmenjivanjem iskustava i napredovanjem.

Danas u ponudi imamo veliki broj specijalizovanih kurseva koji polaznicima pružaju idealnu dopunu znanja, bez obzira na to da li ste ga stekli samostalno, na poslu ili fakultetu. Predavači u našem centru su profesionalci iz industrije koji su svoje veštine dugo usavršavali. Deleći svoje iskustvo, štede tvoje vreme i pomažu ti da ne lutaš, da postigneš svoje ciljeve i napreduješ u poslu. Pomoću praktičnog i primenljivog znanja izgradićeš veze sa industrijom i njenim najznačajnijim igračima.

Početkom 2020. godine dobijamo Epic MegaGrant kompanije Epic Games i počinjemo niz stručnih obuka u softveru Unreal Engine. Krajem naredne godine, dobijamo status Javno priznate organizacije za obrazovanje odraslih što zači da po završetku određenih programa iz našeg kataloga, polaznici dobijaju republički priznat dodatak diplomi o stečenim radnim kompetencijama.

Mi radimo posao koji volimo. I pomažemo vam da budete najbolji u vašem.

about us- crater training center

Stekni potrebne veštine za kratko vreme

Naši kursevi su fokusirani na praktični rad i kreirani su prema industrijskom standardu, što će ti pomoći da naučiš sve što ti je potrebno bez gubljenja vremena.

about us- crater training center

Uči od najboljih ono što je aktuelno

Svi predavači u našem centru su istaknuti profesionalci sa višegodišnjim iskustvom rada u industriji, a u učionicu svakodnevno donose sveža znanja i iskustva, direktno sa projekata na kojima rade.

about us- crater training center

Izaberi svoju putanju usavršavanja

Baziran na modularnom pristupu i mentorskoj podršci, naš program ti dopušta da oblikuješ sopstvenu razvojnu putanju i mapiraš unapred korake koji će te dovesti do tvog cilja.

about us- crater training center

Pripremi se za dobro plaćen posao

Kroz naš program prakse za najbolje polaznike, ali i mrežu partnera koji se oslanjaju na nas za preporuku talenata, olakšaćemo ti dolazak do prvog zaposlenja.

about us- crater training center

Dočekaj opušteno svoj prvi radni dan

Pomoću saveta naših predavača razvićeš potrebne interpersonalne veštine i lakše ćeš premostiti jaz između učionice i realnog produkcijskog okruženja na poslu, bez straha od nepoznatog.

about us- crater training center

Budi deo zajednice koja raste

Spajamo sve što znamo kroz organizaciju najznačajnijih profesionalnih događaja kao što je CGA Belgrade. Na ovaj način podržavamo tvoju kreativnu vatru i stvaramo nove prilike za razvoj.

Naš tim predavača

Za uspeh je bitno šta znaš – ali bitno je i od koga učiš!

Sasa-Zivkovic-predavac-Photoshop-CTC-Adobe

Saša Živković
Sertifikovani predavač

Saša je naš stručnjak za IT obrazovanje, sertifikovan od strane Adobe i Autodesk-a, koji je do sada radio sa više hiljada polaznika svih uzrasta. Više puta je bio proglašavan za najboljeg Autodeskovog predavača u Srbiji, a takođe je sertifikovan od strane Instituta za razvoj edukacije i treninga za IT edukaciju za profesore u srednjim školama.

Photoshop
Akreditovani programi

Bogdan-amidzic-houdini-predavac-CTC

Bogdan Amidžić
VFX Supervisor and FX TD

Spojivši umetnost i programiranje, Bogdan radi kao VFX supervizor u Crater Studiju sa više od 12 godina iskustva u industriji vizuelnih efekata na filmu, reklamama i muzičkim spotovima. Za njega su izazovi prilika za pomeranje granica, a svoj posao vidi kao mesto gde je spojio ljubav prema programiranju (MEL, Python, VEX) sa jedne i ilustraciji i concept art-u sa druge strane. Radio je dugo godina kao kompoziting artist, a prethodnih nekoliko godina se specijalizovao za 3D vizuelne efekte u softverima Maya i Houdini.

VFX in Houdini

Milos-Jovanovic-predavac-Maya-rigger-CTC

Miloš Jovanović
Character Rigger and 3D Generalist

Jedan od najiskusnijih predavača u našem centru, Miloš Jovanović je 3D Generalista i stručnjak za Mayu sa iskustvom rada u riggingu, animaciji i renderovanju u Crater studiju. Uživajući u izazovima, Miloš se trudi da svoje slobodno vreme upotrebi za savladavanje novih softvera. Sa iskustvom rada i u studijskom okruženju i kao frilenser, sa polaznicima deli svoje iskustvo i savete kako da se uspešno izgrade u poslu u VFX industriji.

3D Essentials
Akreditovani programi

Dejan-Vukadinovic-predavac-matte-paint-CTC

Dejan Vukadinović
Predavač na VŠSS Beogradska politehnika

Dejan je stručnjak za Concept art, digitalnu ilustraciju i Matte Painting, a radi kao predavač na predmetu Karakter i Koncept dizajn na VŠSS Beogradska politehnika. Kao deo tima na raznim nagrađivanim projektima, oprobao se u filmskoj, advertajzing i gaming industriji. Svoje formalno obrazovanje je stekao na Fakultetu primenjenih umetnosti na odseku za industrijski dizajn, a kao predavač u Crater Training Centru radi od 2012 godine.

Matte Painting adn Environment Design

Dusan-Kovic-predavac-Lighting-rendering-Arnold-CTC

Dušan Ković
Texture Painter/Lookdev Artist

Dušan Ković je majstor za fotorealističnu 3D umetnost. Proglašen je za jednog od 100 najuticajnijih i najtalentovanijih umetnika u svetu od strane 3D Artist Magazine. Svoju karijeru je započeo u gaming industriji, a ljubav prema fotorealističnoj kompjuterskoj grafici ga je ubrzo odvela u industriju vizuelnih efekata gde se fokusirao na teksturisanje, senčenje, osvetljenje i renderovanje. Trenutno radi za Autodesk kao Texture Painter/Lookdev Artist i beta tester za Arnold i Mayu.

Digital Lighting, Shading and Rendering

Vladan-djiri-vasiljevic-predavac-motion-graphics-after-effects

Vladan Djiri Vasiljević
Compositing & Motion Graphics Artist

Vladan je multidisciplinarni digitalni umetnik iz Beograda sa bogatim iskustvom u filmskoj industriji, postprodukciji i video dizajnu. Sarađivao je sa Mixer i GameUp festivalima, Kulturnim centrom Baraka, Filmskom radionicom FRKA i kompanijama među kojima su Nordeus i Crater Studio. Interesuju ga filmovi, video igre, stripovi, ulična fotografija, a dizajnom pokretne grafike profesionalno se bavi već dugi niz godina. U slobodno vreme voli da se nađe iza miks pulta, pa se tako pokazao i kao talentovan DJ.

Motion Graphics 2D: Animation in After Effects
Motion Graphics 3D

Nikola-Vucenovic-predavac-Nuke-compositing-CTC

Nikola Vučenović
Compositing supervisor

Kao filmski umetnik na prvom mestu, Nikola koristi svoju tehničku ekspertizu u vizuelnim efektima za vizuelno pripovedanje i stvaranje fascinantnih svetova. Uživajući u novim idejama i inovacijama, Nikola stalno istražuje različite metode za postizanje rezultata, a razvoj industrije prati u stopu. Uvek će biti prvi da isproba novu tehnologiju za unapređenje procesa i same filmske priče koja briše granice između nemogućeg i mogućeg.

Digital Compositing

Milicko-Mijatovic-predavac-rigging-CTC

Miličko Mijatović
Lead Rigger

Miličko je u svojoj karijeri u 3D animaciji dugoj više od 20 godina imao priliku da radi na projektima sa velikim imenima iz industrije kao što su Emir Kusturica, Nikita Mihalkov, Netflix. Počevši kao 2D animator, vrlo brzo je prešao na 3D i pronašao sebe u riggingu. Sarađivao je na projektima za brendove kao što su Mercedes, Coca-Cola, Heineken. Takođe iza sebe ima iskustvo rada u gaming industriji, na projektu Casino Gaming.Trenutno radi u Bunker Studiju kao rigger.

Rigging

Matija-Koraksic-predavac-digital-compositing-CTC

Matija Koraksić
Senior Digital Compositing Artist

Matija je iskusni artista koji je zanat kompozitinga ispekao baš u Crateru pre mnogo godina. Imao je priliku da učestvuje na zavidnom broju projekata za neke od Craterovih najvećih klijenata. Kao nesuđeni profesor književnosti, smatra da je ova profesija sublimat većine njegovih afiniteta i da predstavlja odličnu meru dinamičnosti posla, uz minimalnu repeticiju i monotoniju u kojima nikako nije hteo da provede radni vek. Više o Matijinom iskustvu i karijernom putu pročitajte u ovom intervjuu.

Digital Compositing

Milan-Licina-predavac-Unreal-engine-CTC

Milan Ličina
Vizuelni umetnik i docent na Univerzitetu Metropolitan

Još tokom studija Milan započinje profesionalnu karijeru kao CGI generalista, a potom razvija interesovanje za interaktivnu i generativnu umetnost. Kao specijalista za audio-vizuelne tehnologije u studiju Galerija 12, radio je na velikom broju domaćih i međunarodnih projekata. Kroz svoj rad, spaja umetnost, dizajn i nove tehnologije za stvaranje imerzivnih sadržaja što uključuje TV produkciju, kreiranje VR sadržaja i upotrebu gejm endžina za razvoj interaktivnih umetničkih instalacija i virtuelni scenski dizajn. Na Univerzitetu Metropolitan predaje na smerovima Dizajn interaktivnih medija, Računarske igre i Vizuelne komunikacije. Tokom 2022. godine, kompanija Epic Games proglasila ga je za autorizovanog Unreal Engine instruktora.

Unreal Engine Essentials
Akreditovani programi

Milan-Krstic-predavac-Zbrush-organsko-CTC

Milan Krstić
3D Character Artist

Milan Krstić je 3D umetnik iz Beograda sa bogatim iskustvom u industriji filma i video igara. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na katedri za slikarstvo, a tokom karijere se obreo na pozicijama 3D Character Artist, 3D Environment Artist i 3D Concept Artist. U njegovom portfoliju nalaze se razni zanimljivi projekti uključujući video igre Scorn i Call of Duty: Modern Warfare Remastered, zatim filmovi Extinction i Knives Out 2 (Netflix), kao i televizijske serije The Arc i Krypton (deo proširenog DC univerzuma). Milan trenutno radi na Beogradskoj politehnici gde predaje digitalno modelovanje i karakter dizajn.

Organic Modeling #1
Organic Modeling #2
Akreditovani programi

Stefan-Lukic-predavac-substance-painter

Stefan Lukić
Technical Artist

Stefan je u industriju zakoračio zbog velike ljubavi prema igricama i filmovima. Započeo je svoju karijeru kao Modeling i Texturing Artist u Bunker studiju, a nastavio je da razvija svoju karijeru u Ubisoftu kao Environment/Level Artist i kao Prop Artist. Trenutno radi kao Technical Artist u Playstudios-u i kao predavač na SAE Institutu u Beogradu. Među projektima je učestvovao su The Crew 2, Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction, Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline i Assassin’s Creed VR.

3D Essentials
Akreditovani programi

Milos-Galovic-Houdini

Miloš Galović
FX Artist

Miloš je nastavnik biologije sa umetničkom dušom koji je postao VFX artista vrednim učenjem u periodu Korone. Prirodne nauke obučavaju osobu da posmatra svet kroz obrasce i prepozna iste obrasce u naizgled nepovezanim pojavama, što je veština koja može biti posebno korisna kada morate da ponovo kreirate te fenomene u virtuelnom okruženju. Kao krajnje lenja osoba, da bi bio efikasan, Miloš je morao da razvije algoritamsku sposobnost za sve, a kao rođeni predavač, više je nego voljan da vas nauči svojim putevima. Njegov moto je: „Uradi to proceduralno ili ne radi uopšte“.

VFX in Houdini

Luka-Djordjevic-digital-compositing.-asistent

Luka Đorđević
Compositing Artist

Luka je aritsta koji je veoma brzo nakon završetka školovanja krenuo u VFX vode i opredelio se za nimalo zahvalnu poziciju Compositing artiste. Zahvaljujući radu na raznim projektima, njegovoj strpljivosti, dobrom oku za detalje, Luka ume da pruži znanje i feedback polaznicima naših kurseva, kao i praktikantima, i da im pomogne u njihovom razumevanju ovog složenog zanata.

Digital Compositing

Dimitrije-Dimovski-3Dessentialst

Dimitrije Dimoski
Junior 3D Artist

Kao neko ko se dugo vremena bavi foto i video produkcijom, Dimitrije odlično razume kako kamere i svetlo interaguju zajedno. Očaran ‘behind the scenes’ scenama velikih VFX produkcija odlučio je da zadovolji svoju želju za znanjem i uđe u svet VFX-a. Nakon uspešno završenog 3D Essentials kursa u našim prostorijama ubrzo postaje asistent na istom i pomaže polaznicima da naprave svoje prve korake u ovoj industriji.

3D Essentials

Nikola-Simic-Unreal-Engine

Nikola Simić
Animator

Nikola je prošao kroz tehničku školu smera multimedija kao da je pravio animaciju – brzo i sa stilom. Nakon toga je odlučio podići stvari na viši nivo i završio je Visoku školu za elektrotehniku i računarstvo, smer Audio i video tehnologije. Još dok je bio u srednjoj školi, Nikola se zaljubio u animaciju, a nakon završetka studija, posvetio se razvoju svojih veština na području animacije, VFX-a, Motion Capture, Metahuman tehnologije. Njegov moto za svaki novi task koji dobije je – “Hold my beer!”. I dok drugi ljudi vide problem, Nikola ga vidi kao izazov.

Unreal Engine Essentials

Uros-Jovanovic-Lecturer-5x5

Uroš Jovanović
3D Generalista

Započevši svoje putovanje u svet digitalne umetnosti još tokom studija Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Uroš nastoji ka neprestanoj evoluciji svoje kreativnosti u oblasti digitalne umetnosti. Danas, kao 3D generalista, sa višegodišnjim iskustvom u oblasti arhitektonske vizualizacije, konceptualne umetnosti i filmske industrije, fokusira se na kreiranje atmosfere, rešavanje tehničkih problema i izradu kao i implementaciju raznovrsnih 3D modela.
Urošev fokus je na stvaranju izuzetnih digitalnih okruženja, bilo da su interaktivne prirode ili konceptualna rešenja.

Unreal Engine Essentials

Nikola-Silic-Lecturer-5x5

Nikola Silić
Standup komičar

Nikola Silić je standup komičar koji radi kao 2D/3D generalist sa preko 20 godina iskustva u filmskoj i tv produkciji. Završio je TTP (Train The Professionals) kurs za Unreal Engine u Crater Training Center. Jedan od Fellow-a prve generacije Epic Unreal Fellowship: Storytelling u Novom Sadu. Interesuju ga animacije, filmovi i koja god tehnologija mu olakšava život. U slobodno vreme radi na 4534 započetih ličnih projekata koje će da završi samo što nije.

Unreal Engine Essentials

Naša core ekipa

Mi smo tu da vas uvedemo u magični svet kompjuterske grafike!

Petar-jovovic-portret-direktor-CTC

Petar Jovović
Director

Marija-Lovrić-portret-educational-manager-CTC

Marija Lovrić
Education Manager

Selma-Biberovic-portret-Crater-CTC-tim

Selma Biberović
Finance Manager

Jasna-Milosevic-portret-marketing-manager-CTC

Jasna Milošević
Marketing Manager

Mi vodimo računa o podacima koje prikupljamo od vas.

Data Protection Officer: dpo@craterstudio.com