000 days 00 hours 00 minutes 00 seconds

Konkurs je završen. Hvala na prijavi!

Train the Professionals: Unreal Engine Essentials- subvencionisana obuka za profesionalce

Pozivamo vas na Unreal Engine Essentials, prvu obuku u okviru inicijative Train the Professionals uz podršku kompanije koja je osmislila najpopularniji gejm endžin na svetu – Unreal Engine 5.

Ako radite u oblasti vizuelnih umetnosti, imate najmanje dve godine radnog iskustva (bilo da ste ga stekli u 3D modelovanju i vizualizaciji, kreiranju vizuelnih efekata, gejm artu, ili drugim inovativnim sferama) i dolazite iz Srbije ili regiona, onda je obuka u alatu Unreal Engine 5 namenjena baš vama.
Inicijativu Train the Professionals pokrenuli smo u ciju da podržimo ambicije i karijerni razvoj regionalnih artista tako što ćemo ih upoznati s mogućnostima koje nudi ovaj alat i njegovim praktičnim primenama u produkcionim okvirima. U ovome su nas podržali partneri iz Unreal Engine Educations i studija 3Lateral (Epic Games). Tokom obuke, polaznici će ovladati specifičnostima ovog alata kada se radi o dizajnu okruženja i interakcije u realnom vremenu.

Napravite svoje prve korake u industriji zabave kakvu još nismo videli uz Train the Professionals!

unreal engine 5 train the professionals

OSNOVNE INFORMACIJE

Naziv programa: Unreal Engine Essentials
Cena: 70 evra (komercijalna vrednost obuke iznosi 530 evra)

Trajanje: Osam nedelja (60 školskih časova)

Termini:
PRVA GRUPA – svakog ponedeljka i četvrtka u 19 časova, od 3. oktobra do 21. novembra 2022.
DRUGA GRUPA – svake srede i subote u 19 časova, od 5 oktobra do 23. novembra 2022.

Rok za predaju završnog rada: 23. februar 2023.

Nakon obuke moći ćete da:

 • samouvereno koristite okruženje Unreal Editora,
 • samostalno kreirate virtuelna okruženja koristeći ugrađene alate za generaciju terena,
 • primenite gotova rešenja za vegetaciju ili dizajnirate sopstvena,
 • uspešno projektujete produkcionu liniju za manipulaciju 3D sadržajem kreiranim u specijalizovanim softverima (Autodesk Maya, Houdini, Cinema 4D) i njihovu primenu u UE5,
 • razumete i kreirate sopstvene materijale direktno iz endžina,
 • naučite preporučene prakse za osvetljivanje scena u realnom vremenu,
 • dizajnirate osnovne interakcije pomoću Blueprint sistema,
 • kreirate animirane sekvence kamere,
 • koristite ugrađeni modul za dizajniranje interfejsa,
 • dodajete efekte kamere,
 • koristite Niagara sistem čestica,
 • Implementirate Quixel i Marketplace sadržaje,
 • objavite gotovo virtuelno iskustvo.

Nakon glavnog dela obuke, očekuju vas specijalizovana predavanja eksperata iz industrije koji će vam približiti procese rada u njihovim studijima. Kompletnu listu saradnika objavljujemo uskoro.

USLOVI KONKURSA

Poziv je otvoren za vas ukoliko:
 • radite u oblasti vizuelnih umetnosti;
 • imate minimum dve godine radnog iskustva (bez obzira na trenutni radni status);
 • možete da pratite nastavu na srpskom jeziku;
 • vladate nekim od vodećih 3D softvera (Autodesk Maya, 3ds Max ili Blender);
 • pokažete da ste izuzetno motivisani da pohađate nastavu.
Broj mesta na obuci je ograničen, a selekciju kandidata vršićemo na osnovu tehničkog iskustva, kvaliteta dosadašnjih radova i motivacije koju nam iskažete prilikom prijave. Do tri mesta na obuci dobiće i nedavno svršeni studenti koji tek traže profesionalno iskustvo i koji nas oduševe svojim radovima.

Konkurs je otvoren do 31. avgusta 2022. u ponoć.

POPUNI PRIJAVU

Šta sve može Unreal Engine 5?

Unreal Engine 5 se sve više koristi za izradu linearnog i interaktivnog sadržaja u realnom vremenu za potrebe filma, video igara ili VR/AR aplikacija. Sve je prisutniji u arhitekstonskoj vizualizaciji i advertajzingu, a posebno u studijima za virtuelnu produkciju na filmu i televiziji.
Jedan od skorašnjih projekata koji su uspešno probili granice tradicionalnih formata zahvaljujući ovom endžinu je The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience, na kojem je radio novosadski studio 3Lateral. Naime, kreativnim timovima UE nudi mnogo više mogućnosti, budući da doslovno proširuje prostor u realnom vremenu, a da pritom pojednostavljuje produkcijski pipeline i, samim tim, omogućava jaču kontrolu nad kreativnim procesom.
Pored navedenog, UE je primenu našao u svetu automobilizma, posebno za potrebe simuliranja vožnji i testiranja novih modela automobila. Zbog mogućnosti kreiranja realističnih simulacija, sve češće se koristi u nauci, što potvrđuje i projekat “oživljavanja” praistorijskog čoveka iz Lepenskog vira koji je srpska delegacija izložila na svetskoj izložbi u Dubaiju prošle godine.
matrix awakening: the unreal engine 5 experience

Zašto Unreal Engine 5 treba da učite u Crateru

Za Crater Training Center, obuka je logičan nastavak inicijative Train the Trainers: Game Development with Unreal Engine iz 2021. godine za koju nam je dodeljen Epic MegaGrant. Tokom ove obuke, 45 univerzitetskih profesora iz Srbije steklo je znanja neophodna da u svoje studijske programe uključe i Unreal Engine, a neki od njih uspešno su ih implementirali u studijski kurikulum na matičnim fakultetima.
Kasnije iste godine, rame uz rame sa vodećim evropskim školama za animaciju i digitalnu grafiku, učestvujemo u velikom edukativnom poduhvatu Summer of Unreal u okviru kojeg smo regrutovali i podržali 150 animatora iz Istočne Evrope.
Osim toga, naš obrazovni program Technical Art in Unreal Engine zasnovan na zahtevima sve traženijeg zanimanja u kreativnim industrijama, akreditovala je Agencija za kvalifikacije pri Ministarstvu prosvete Republike Srbije.

Predavač

Milan Ličina

Vizuelni umetnik i docent na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, ujedno i predavač na kursu Unreal Engine Essentials.
milan licina, unreal engine 5 predavac
Kao specijalista za audio-vizuelne tehnologije u studiju Galerija 12, radio je na velikom broju domaćih i međunarodnih projekata. Kroz svoj rad, spaja umetnost, dizajn i nove tehnologije za stvaranje imerzivnih sadržaja što uključuje TV produkciju, kreiranje VR sadržaja i upotrebu gejm endžina za razvoj interaktivnih umetničkih instalacija i virtuelni scenski dizajn.

Unreal Engine Essentials - Aftermovie 2022

unreal engine 5 train the professionals