Politika u vezi sa Kolačićima

Poslednji put ažurirano: 16.septembra 2020.

Ova Politika u vezi sa Kolačićima objašnjava šta su Kolačići i kako ih koristimo. Potrebno je da ovu Politiku pročitate da biste razumeli koji tip Kolačića koristimo, ili informacije koje na taj način prikupljamo, i kako se te informacije koriste.

Kolačići tipično ne sadrže informacije na osnovu kojih se bilo koji korisnik može identifikovati, ali lični podaci koje čuvamo o Vama mogu biti povezani sa informacijama pohranjenim u Kolačićima i mogu se iz njih dobiti. Da biste dobili dodatne informacije o načinu korišćenja, pohrane i čuvanja bezbednosti Vaših ličnih podataka, pročitajte našu Politiku privatnosti.

Mi ne pohranjujemo osetljive lične podatke, poput adresa za slanje pošte, lozinki za naloge, itd. u Kolačićima koje koristimo.

Tumačenje i definicije

Tumačenje

Reči sa velikim početnim slovom imaju značenja definisana u skladu sa uslovima koji slede.

Sledeće definicije će imati ista značenja bez obzira na to da li se javljaju u jednini ili u množini.

Definicije

Za potrebe ove Politike u vezi sa Kolačićima:

  • Privredno društvo (na koje se u ovoj Politici u vezi sa Kolačićima upućuje rečima “Privredno Društvo”, “Mi”, “Nama/Nas” ili “Naš”) odnosi se na Crater Studio D.O.O. – ogranak Crater VFX Training Center, Knićaninova 3, 11000 Beograd.
  • Vi označava lice koje pristupa Vebsajtu ili ga koristi, ili privredno društvo, ili bilo koje pravno lice u čije ime to lice pristupa Vebsajtu ili ga koristi, zavisno od slučaja.
  • Kolačići označavaju male datoteke koje određeni vebsajt postavi na Vaš računar, mobilni uređaj ili drugi uređaj, koje sadrže podatke o Vašoj istoriji pretraživanja na tom vebsajtu, između njegovih mnogobrojnih namena.
  • Vebsajt se odnosi na Sajt Škole, kojem se može pristupiti sa adrese http://school.craterstudio.com/.

Namena Kolačića

Tip Kolačića koje koristimo

Kolačići mogu biti „Trajni“ ili „Jednokratni“ Kolačići. Trajni Kolačići ostaju na Vašem personalnom računaru ili mobilnom uređaju kada se isključite sa Interneta, dok se Jednokratni Kolačići brišu čim zatvorite veb pretraživač.

Mi koristimo i jednokratne i trajne Kolačiće u dolenavedene svrhe:

Neophodni / Osnovni Kolačići

Tip: Jednokratni Kolačići

Administrator: Mi

Svrha: Ovi Kolačići su osnovni kako bi Vam bile pružene usluge dostupne preko Vebsajta, i da bi Vam omogućili da se služite nekim od njegovih karakteristika. Oni pomažu u autentikaciji korisnika i sprečavaju nezakonito korišćenje korisničkih naloga. Bez ovih Kolačića, usluge koje ste tražili ne mogu Vam biti pružene, i te Kolačiće koristimo samo da bismo Vam te usluge pružili.

Politika u vezi sa Kolačićima / Kolačići za prihvatanje obaveštenja

Tip: Trajni Kolačići

Administrator: Mi

Svrha: Uz pomoć ovih Kolačića se utvrđuje da li su korisnici prihvatili upotrebu Kolačića na Vebsajtu.

Kolačići za funkcionalnosti

Tip: Trajni Kolačići

Administrator: Mi

Svrha: Ovi Kolačići nam omogućuju da zapamtimo izbore koje pravite kada koristite Vebsajt, poput pamćenja podataka za Vaše logovanje ili jezika koji birate. Svrha ovih Kolačića je da Vam pruže ličnije iskustvo i da izbegnete obavezno unošenje svojih preferenci svaki put kada koristite Vebsajt.

Kolačići za praćenje i procenu učinka

Tip: Trajni Kolačići

Administrator: Treća lica

Svrha: Ovi Kolačići se koriste za praćenje podataka o saobraćaju na Vebsajtu i načina na koji korisnici koriste Vebsajt. Podaci koji se uz pomoć ovih Kolačića prikupe mogu Vas direktno ili indirektno identifikovati kao pojedinačnog posetioca. To je zato što se prikupljeni podaci tipično povezuju sa pseudonimnim identifikatorom povezanim sa uređajem koji koristite za pristup Vebsajtu. Ove Kolačiće takođe možemo koristiti za testiranje novih reklama, stranica, karakteristika, ili nove funkcionalnosti Vebsajta da bismo videli kako na njih reaguju naši korisnici.

Kolačići za ciljne grupe i reklamiranje

Tip: Trajni kolačići

Administrator: Treća lica

Svrha: Ovi Kolačići prate Vaše navike u pretraživanju kako bi nam omogućili da prikažemo reklame koje će Vas najverovatnije interesovati. Ovi Kolačići koriste podatke o Vašoj istoriji pretrage kako bi Vas svrstali u grupu sa drugim korisnicima koji imaju slična interesovanja. Na osnovu tih informacija, i uz našu dozvolu, oglašivači treća lica mogu da postave Kolačiće koji će im omogućiti da prikažu reklame za koje smatramo da će odgovarati Vašim interesovanjima dok ste na vebsajtovima trećih lica.

Kolačići za društvene medije

Tip: Trajni kolačići

Administrator: Treća lica

Svrha: Pored Naših sopstvenih Kolačića, možemo takođe koristiti različite Kolačiće trećih lica kako bismo dali podatke o statistici korišćenja Vebsajta, objavljivali reklame na Vebsajtu ili preko njega, itd. Ovi Kolačići se mogu koristiti kada delite informacije korišćenjem vebsajtova društvenih medija za društvene mreže, poput Facebook-s, Instagram-a, Twitter-a ili Google+.

 

Vaši izbori u pogledu Kolačića

Ako ste skloni da izbegavate upotrebu Kolačića na Vebsajtu, prvo morate onemogućiti korišćenje Kolačića u Vašem pretraživaču, a zatim izbrisati Kolačiće sačuvane u Vašem pretraživaču povezane sa ovim Vebsajtom. Ovu opciju možete koristiti za sprečavanje upotrebe Kolačića u bilo kom trenutku.

Ako ne prihvatate Naše Kolačiće, možete imati poteškoća u korišćenju Vebsajta, a neki elementi možda neće ispravno raditi.

Ako želite da izbrišete Kolačiće, ili da svom veb pretraživaču date nalog da briše ili odbija Kolačiće, posetite stranice za pomoć Vašeg veb pretraživača.

Za svaki drugi veb pretraživač, posetite zvanične veb stranice Vašeg veb pretraživača.

Više informacija o Kolačićima

Više podataka o Kolačićima možete saznati na sledećim vebsajtovima trećih lica:

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o Politici u vezi sa Kolačićima, možete nas kontaktirati:

  • Elektronskom poštom: dpo@craterstudio.com