Kako izgleda online nastava u Crateru

Virtuelna učionica u Crater Training Centru je osmišljena tako da polaznici koji kurseve slušaju online dobijaju isti kvalitet predavanja kao i oni u školi. U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako to izgleda u praksi.

Ono po čemu se naša online nastava razlikuje od drugih je to što predavanja nisu unapred snimljena. Ova odluka je nastala iz težnje da izazove koji se javljaju tokom učenja adresiramo u realnom vremenu i da naši predavači budu u direktnom kontaktu sa polaznicima.

To znači da online polaznici nastavu prate u isto vreme kao i polaznici u učionici i mogu da komuniciraju sa predavačem kao da su fizički u Crateru.

Pre prvog časa, polaznici dobijaju kućni red za online polaznike. Nakon toga, predavači i polaznici se predstavljaju jedni drugima kako bi se što pre i upoznali licem u lice i “razbili barijeru” koja se kod polaznika javlja iz straha online da će biti zanemarani u odnosu na one koji nastavu slušaju uživo, dok u praksi to nije slučaj.

Tokom predavanja i vežbi, predavači redovno proveravaju da li online polaznici prate nastavu, da nije došlo do prekida u internet vezi ili nekih drugih tehničkih problema, a nakon što polaznici urade vežbu, predavači proveravaju da li je svaki polaznik bio uspešan u tome, pa i na taj način osiguravaju kvalitet online nastave.

O svemu ovome svedoče i izjave naših polaznika koji su sa Craterom učili na ovaj način:

Predavač Saša Živković je uradio odličan posao sa kursom ovako obimne teme za kratak vremenski period. Prešli smo veoma važne detalje vezane za program i napravili dobru osnovu za dalji samostalni rad i učenje. Kao online polaznica, nisam nailazila na probleme u komunikaciji i radu, čak mi je veoma pomogao ovaj način slušanja kursa zbog obaveza i lične organizacije. Ovo nije prvi kurs da slušam u Crater Training Centru i svima bih preporučila da probaju.

– kaže Teodora Černoh, naša online polaznica na kursu 3ds Max

Na kraju, tu su i tehnički uslovi koje naši potencijalni polaznici moraju da ispune ne bi li slušali nastavu online:

  • Računar (dekstop ili laptop) sa najmanje minimalnom, a preporučujemo jačom konfiguracijom koja odgovara na zahteve softvera koji se izučava na kursu (pre početka nastave, detaljnije informacije se dobijaju direktno od naših koordinatora);
  • Dobra internet brzina,okvirno 8MB upload i 10MB download;
  • Dva monitora (ili kombinacija monitor + TV ili monitor + tablet) da bi se na jednom pratio ekran predavača, dok na drugom radi polaznik;
  • Miš (touchpad nije adekvatna zamena);
  • Slušalice sa mikrofonom.

Ukoliko vas zanima da na ovaj način slušate kurseve koje nudi Crater Training Center, za detaljnije informacije se možete obratiti našim koordinatorima na school@craterstudio.com ili na broj 062 840 1100.