Computer Graphics & Arts Coneference
Značajna imena svetske i regionalne industrije vizuelnih efekata, animacije, gejminga, virtuelne realnosti i digitalne umetnosti okupiće se na Computer Graphics & Arts Conference Belgrade (CGA Belgrade), 24. i 25. novembra u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

CGA Belgrade predstavlja nastavak našeg angažovanja i promocije kompjuterske grafike. Naslednik je godišnje mini konferencije Computer Graphics MeetUp, tokom koje smo se družili, delili znanje i iskustva u prethodne dve godine.

Ove godine udružili smo snage sa Film In Serbia i portalom VFX Serbia i organizovali konferenciju CGA Belgrade sa ciljem da postane platforma za podršku razvoja profesionalne zajednice studija, frilensera, profesionalaca, studenata i obrazovnih institucija posvećenih razvoju kompjuterske grafike u Srbiji.

Bilo da želite da saznate kako nastaju holivduski hitovi kao što su „Doctor Strange“ i „Deadpool“ ili ruski blokbasteri poput filmova „Attraction“ i „Stalingrad“, ali i najpopularnije video igre na svetu poput „Assassin’s Creed“, imaćete priliku da tokom dva dana iz prve ruke dobijete savete od predavača koji dolaze iz vodećih svetskih kompanija kao što su: Digic Pictures i Main RoadlPost, kao i softverskih kuća: Autodesk, Foundry i Chaos Group.

Glavni program konferencije predstaviće visokokvalitetne, inovativne i tehnološki napredne projekte i njihove autore, a uz to će otvoriti i prostor za diskusiju, upoznavanje sa alatima, tehničkim predispozicijama i trendovima razvoja sektora na globalnom nivou.

Konferenciju će pratiti i panel diskusije na kojima će se uz razmenu iskustava govoriti i o razvoju projekata virtuelne realnosti, kao i dosadašnjem razvoju industrije, ljudskih resursa i obrazovanja u ovoj oblasti u Srbiji. U okviru pratećeg programa, posetioci će moći da istraže interaktivne instalacije virtuelne realnosti, učestvuju u besplatnim profesionalnim radionicama softvera Arnold i Maya.

Ulaz na konferenciju je besplatan uz obaveznu prethodnu registraciju na www.cgabelgrade.com

Celokupni program konferencije pogledajte ovde.

U susret konferenciji, 11. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti besplatno predavanje održao je Andrew Lowell, šef FX katedre i glavni instruktor u školi vizuelnih efekata Lost Boys Studios u Vankuveru. Naglasak predavanja je bio na jedinstvenoj ulozi koju efekti imaju na filmu i u drugim oblastima: prikupljanju referenci za prirodne fenomene, proceduralizmu, low level metodologiji softvera i pokretu kroz simulaciju.

Nakon uvodnog predavanja, Andrew Lowell, je održao petodnevni intenzivni trening za fx artiste u Houdini softveru, u periodu od 13. do 17. novembra.