ZA OSNOVCE I SREDNJOŠKOLCE
Otvorena vrata 2018: škola vizuelnih efekata

Beogradski Crater VFX Training Centar otvara svoja vrata svim ljubiteljima vizuelnih efekata uzrasta 13 do 17 godina, 22. septembra, u Beogradu. Po prvi put, u saradnji sa svetski poznatim studijom 3Lateral, Dan otvorenih vrata će se održati i u Novom Sadu, 29. septembra, od 11 do 17 časova. Mladi će kroz radionice i predavanja moći da se upoznaju sa osnovnim programima koji se koriste u oblastima kompjuterske grafike.
U prostorijama kompanije 3Lateral predavači Crater VFX Training Centra i 3Lateral će održati jedno predavanje i uživo prezentacije programa – Photoshop, After Effects, Maya, Zbrush i tehniku rigginga, i ujedno najaviti istoimene kurseve koje će svi zainteresovani mladi ljudi iz Novog Sada moći da pohađaju, u zajedničkoj organizaciji obe kompanije.
Događaji u oba grada su besplatni, uz obaveznu prijavu na sajtu. Pored predavanja i live prezentacija koje su predviđene za Novi Sad, u Beogradu će program biti dopunjen i praktičnim radionicama. One su osmišljene tako da polaznici provedu po jedan školski čas oprobajući se u svakom od navedenih programa, uz vođstvo predavača. Prijava za pohađanje radionica je pojedinačna, po programu koji se koristi, a broj mesta je ograničen na 12 po radionici.
Tokom beogradskih Otvorenih vrata biće dodeljene nagrade za pobednike konkursa „Moj omiljeni lik iz igrice“. Preko leta, osnovci i srednjoškolci iz cele Srbije slali su radove na zadatu temu, a autor najboljeg rada dobiće besplatan kurs. Pored toga, biće organizovane i nagradne igre za prisutne na oba događaja.
Crater VFX Training Center je škola kompjuterske animacije i vizuelnih efekata, koja već šest godina obavlja edukacije u okviru Crater Studija, firme za izradu vizuelnih sadržaja na holivudskim filmovima i Netflix serijama. Pored kurseva, specijalizacija i praksi za odrasle, poseban program osmišljen je za mlade uzrasta 13-17 godina u okviru koga polaznici, na visoko interaktivan i zabavan način, stiču znanja u softverima koji predstavljaju azbuku novog doba.
3Lateral razvija tehnologije u cilju stvaranja digitalnog života, sa posebnim fokusom na digitalizaciju ljudskog lica. 3Lateral tehnologije omogućavaju snimanje 3D i holografskih podataka koje definišu čovekov pokret i pojavnost iz stvarnog života, pa zatim obradu tih podataka da bi se kreirali uverljivi i relistični biokinetički modeli čoveka u digitalnom obliku. 3Lateral ima značajan doprinos za celu industriju video igara gde je kroz svoje tehnologije doprineo visokom kvalitetu karaktera u najvećim AAA video igrama, poput GTA IV i V, Red Dead Redemption, Horizon Zero Dawn, Star Citizen, Batman VR, Star Wars Battlefront II, Battlefield 1, Marvel’s Spider-Man, Devil May Cry 5.