Dan otvorenih vrata u Crater Training Centru

OTVORENA VRATA 

Naši predavači i kreatori fantastičnih projekata ovom će prilikom otkriti tajne iz 2D i 3D virtuelnog okruženja – ali i perspektivnih zanimanja koja mame umetnike digitalnog doba.

Prvo predavanje vodiće majstori 2D grafike, Vladan Djiri Vasiljević i Dejan Vukadinović, dok će o 3D procesima u kreativnim industrijama govoriti Bogdan Amidžić. Nakon što se završe oba predavanja očekujte i ekskluzivni Q&A segment u Zoom sobama.

Iskoristite priliku da se “licem u lice” upoznate sa vrhunskim digitalnim umetnicima iz naše male “zbornice”. Tokom predavanja, a posebno u Q&A delu, oni će se potruditi da odgovore na sva vaša pitanja vezana za širok dijapazon digitalnih obasti i procesa koji rad u kreativnom sektoru čine primamljivijim nego ikad ranije.

SATNICA:

17:00 – 17:05  Otvaranje događaja
17:05 – 18:00  2D grafika u filmu i video postprodukciji
18:00 – 19:00  3D procesi u kreativnim industrijama
19:00 – 20:00  Zoom Q&A

CG dream team koji će voditi događaj!

Bogdan Amidžić za Crater Studio radi kao supervizor vizuelnih efekata na filmu, reklamama i muzičkim spotovima. Za njega su izazovi prilika za pomeranje granica, a svoj posao vidi kao mesto gde je spojio ljubav prema programiranju (MEL, Python, VEX) s jedne, i ilustraciji i koncept dizajnu sa druge strane. Nakon što je završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, dugo je radio kao kompoziting artist u Crateru, da bi se potom specijalizovao za 3D vizuelne efekte u softverima Autodesk Maya i Houdini. Svoje znanje uvek nesebično deli sa kolegama, pa ćete ga tako u našoj školi iza katedre videti na kursevima Digital Compositing i VFX in Houdini.

Vladan Djiri Vasiljević je multidisciplinarni digitalni umetnik koji je svoje bogato radno iskustvo stekao u filmskoj industriji, postprodukciji i motion grafici. Sarađivao je sa svim eminentnijim umetničkim kolektivima u Beogradu, kao i sa kompanijom Nordeus, a uz to je rado viđen gost na konferencijama poput CGA Belgrade i GameUp. Zanimljivo je da i pored silnih angažmana ponekad radi i kao DJ. U našoj školi, Djiri predaje na kursevima Motion Graphics 2D, Motion Graphics 3D i After Effects (za odrasle i tinejdžere).

Dejan Vukadinović je stručnjak za concept art, digitalnu ilustraciju i matte painting, a na Beogradskoj politehnici predaje na predmetu Koncept i karakter dizajn. Radio je na raznim nagrađivanim projektima, a svoj umetnički pečat je ostavio u filmskoj, advertajzing i gejming industriji. Formalno obrazovanje je stekao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za industrijski dizajn, a kao predavač u Crater Training Centru već čitavu deceniju drži kurs Matte Painting and Environment Design.

Miljana Jovović vodi Crater Training Center već punu deceniju i činjenica je da ovoliko dugo opstajemo baš zbog njenog nepresušnog entuzijazma. U kreativnu industriju ušla je kao arhitektica, ali nije se dugo zadržala u svojoj struci.  Kao izvršna producentkinja, vodila je Crater Studio kroz brojne velike projekte, a poslednjih godina se okrenula obrazovanju. Suosnivačica je CGA Belgrade, prve međunarodne konferencije posvećene kompjuterskoj grafici u regionu. Miljanu ćete na događaju upoznati u Zoom Q&A sobi gde će govoriti o našemo obrazovnom programu.

ZOOM SOBA

Imate pitanja za nas? Pridružite nam se u ZOOM SOBAMA da saznate sve što vas zanima o umetničkim pozicijama i softverskim veštinama traženim u domaćim studijima. Pitajte direktno naše predavače i Craterov tim o relevantnim informacijama o svim našim kursevima i obrazovnim programima, pohađanju nastave, karijernim putevima i drugom. Čekamo vas u Zoomu.