Teen kamp multimedije

KAMP VIŠE NIJE U PONUDI

Teen kamp multimedije

Teen kamp multimedije u Crater Training Centru namenjen je deci uzrasta od 13 do 17 godina i održava se u periodu letnjeg raspusta. Tokom dve nedelje trajanja kampa, naši najmlađi polaznici će svakodnevno učestvovati u raznovrsnim programima, družiti se i kreirati originalne multimedijalne sadržaje.

Ovo je za njih odlična prilika da se upoznaju sa radom u nekom od najaktuelnijih softvera za kompjutersku grafiku, kao i principima fotografije, videografije i animacije, filmskog jezika i režije, likovnih postulata i postprodukcije. Praktičan rad tokom kampa omogućiće im da se otkriju kako izgleda proces stvaranja kreativnog sadržaja, počevši od idejnog koncepta, pa sve do finalnog video dizajna.

Nemojte se čuditi ako vaše dete nakon kampa izrazi želju da postane digitalni umetnik, dizajner video igara, snimatelj, tonac, supervizor vizuelnih efekata, animator, umetnik motion grafike ili nešto drugo – ali podjednako uzbudljivo.

Ovoj leta u našem centru, deca će kroz niz interesantnih i interaktivnih predavanja upoznati sa osnovama rada u programima After Effects i Adobe Premiere, ali takođe i sa istorijom filma i vizuelnih efekata.

Deo programa na kampu će biti posvećeni klasičnoj likovnoj umetnosti, što znači da će polaznici steći i neka uvek primenljiva znanja o kompoziciji, osnovnim tehnikama i bojama.

Letnji kamp multimedije je dobrim delom fokusiran i na praktičan rad. Polaznici će se, pored kompjuterske grafike i montaže, baviti i fotografijom, snimanjem video materijala i crtanjem koncepta za različite kratke formate.

Prateći deo aktivnosti se delom odvija van prostorija Centra, pa su stoga u planu posete muzejima, kulturnim ustanovama i gradskim parkovima.

U jedan ciklus kampa od dve nedelje uključeni su:

 • Interaktivna predavanja na gorepomenute teme
 • Praktičan rad na video materijalu za jedan muzički spot i reklamu
 • Likovne radionice
 • Posete kulturnim institucijama
 • Boravak u prirodi
 • Filmske projekcije u bioskopu Crater Training Centra
 • Obilazak Crater Studija
 • Svakodnevni obroci (uz posebnu prijavu)

Po završetku kampa, svako dete dobija sertifikat o pohađanju teen kampa Crater Training Centra.

Predavači na Letnjem kampu 2022

Vladan Djiri Vasiljević
Umetnik kompozitinga i pokretne grafike

Vladan je multidisciplinarni digitalni umetnik iz Beograda sa bogatim iskustvom u filmskoj industriji, postprodukciji i video dizajnu. Sarađivao je sa Mixer i GameUp festivalima, Kulturnim centrom Baraka, Filmskom radionicom FRKA i kompanijama među kojima su Nordeus i Crater Studio.

Interesuju ga filmovi, video igre, stripovi, ulična fotografija, baš kao i 3D modeling i pokretna grafika kojom se profesionalno bavi već dugi niz godina. U slobodno vreme voli da se nađe iza miks pulta, pa se tako pokazao i kao talentovan DJ. Kao jedan od naših najdugovečnijih saradnika, Vladan u Crater Training Centru predaje na kursevima vezanim za video dizajn, 2D i 3D pokretnu grafiku.

Boris Đurić
Nagrađivani videografer i producent

Boris Đurić, autor, producent i novinar, rođen je u Beogradu. Studirao je psihologiju i diplomirao na katedri za Menadžment u kulturi, pozorištu i radiju. Tokom svoje karijere, uglavnom je radio na televiziji kao novinar, spiker u vestima i voditelj. Kreirao je brojne televizijske emisije, dokumentarne filmove, reklame i korporativne filmove. Njegovo profesionalno iskustvo i strast prema podučavanju, zneo jei u svojoj knjizi “Javni nastup – od prepelice do predatora”. Dugi niz godina uređuje informativni portal Newswire.net.

Pored navedenog, Boris je generalni direktor i osnivač agencije za video produkcije. Budući da pozivu predavača prilazi svim srcem, Boris svako svoje predavanje obogaćuje velikim znanjem iz različitih oblasti, a polaznici našeg Teen kampa tvrde da od njega svako može mnogo toga da nauči.

Milka Ostojić
Akademska slikarka i likovni pedagog.

Slikarstvom se bavi od svoje petnaeste godine, a formalno obrazovanje je stekla na Akademiji likovnih umetnosti. Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama i njena dela krase zidove mnogih kuća.

U svojoj maloj oazi, školici slikanja “Likovna stvaraonica” predano radi sa decom različitih uzrasta. Svoje znanje u oblasti obrazovanja mladih je nadogradila kursevima Marije Montesori, kao i NTC sistemom Ranka Rajovića. Radeći sa decom najnižih uzrasta razvila je veliko strpljenje i pažnju koja je potrebna svima koji žele da stvaraju umetnost. Za nju je najvažnije da probudite dete u sebi jer ono oslobađa kreativni potencijal.

Kao osoba sa kojom će deca na kampu provoditi najviše vremena, Milkin zadatak je da kod dece podstakne jedinstveni doživljaj umetnosti. Ona pomaže polaznicima da u digitalnim radovima uoče osnovne likovne elemente i upotrebe ih na najbolji mogući način.

Marija Rakić Lovrić
Koordinatorka nastave i događaja u Crater Training Centru

Marija je etnomuzikološkinja sa dugogodišnjim iskustvom u nastavi u osnovnim, srednjim i internacionalnim školama. Organizovala je i pokrenula brojne radionice i festivale za decu vezane za muziku, umetnost, kulturu i obrazovanje (GroArt fest, Kultura za početnike, Dani evropske baštine), kao i projekat Muzička arheologija u Srbiji. Članica je Srpskog etnomuzikološkog društva i saradnik Muzičke omladine Beograd.

U našoj školi koordiniše nastavu, organizuje događaje i aktivno sarađuje sa obrazovnim institucijama na unapređenju nastave na polju mutlimedijalnih tehnologija i kompjuterske grafike.

Crater Training Center se poslednjih 10 godina bavi edukacijom u oblasti vizuelnih efekata i kompjuterske grafike za odrasle i tinejdžere. Škola je nastala iz inicijative Crater Studija, jednog od najpoznatijih domaćih studija za vizuelne efekte i animaciju na filmu i televiziji, sa preko 15 godina iskustva u radu na svetskim naslovima.

Naša škola, kako je neformalno zovemo, je od samog osnivanja posvećena negovanju kreativne zajednice u našoj zemlji i pružanju podrške pri učenju novih veština. Tokom godina, organizovali smo veliki broj aktivnosti za decu i srednjoškolce, otvorena vrata, razne događaje i konferencije, kako uživo, tako i u online formatu.

Jedan od naših najvažnijih ciljeva je da kreativna zanimanja u oblasti kompjuterske grafike približimo mladima. Znanje koje dobiju na kursevima u Crater Training Centru, pomoći će im da da usmere svoja interesovanja i da vremenom odaberu profesiju kojom bi voleli da se bave u budućnosti.

 1. Kada moram da dovedem i preuzmem dete?

Svaki ciklus kampa traje od ponedeljka do petka u toku dve nedelje. Aktivnosti počinju od 9 ujutru i traju do 16 časova, ali uzevši u obzir uobičajeno radno vreme roditelja, decu dočekujemo od 8 ujutru, a pojedinim danima, program će trajati i do 17 časova.

 1. Gde se odvijaju aktivnosti kampa?

Glavni deo aktivnosti se odvija u prostorijama našeg trening centra u Knićaninovoj 3, na Donjem Dorćolu, u Beogradu. Na raspolaganju imamo dve učionice potpuno opremljene računarima, atrijum i bioskopsku salu. Osim toga, polaznicima će biti omogućena poseta našem studiju za filmsku produkciju i postprodukciju koji se nalazi na spratu iznad škole. Na taj način će polaznici steći dobar uvid u to kako izgleda rad u studiju, a naši artisti će im predstaviti različite softvere u kojima rade.

Prateći deo programa podrazumeva šetnje, obilaske gradskih lokacija i ustanova kulture. U šetnjama će aktivno prikupljati reference i materijal za projekat na kojem rade, tako da su deca angažovana praktično sve vreme trajanja kampa.

 1. Ko je sa decom i kolike su grupe?

Deca će na kampu raditi u malim grupama, a društvo će im praviti naši PREDAVAČI

 1. Da li dete treba da ima neko predznanje da bi se prijavilo na kamp?

Ne, nikakvo predznanje nije potrebno za učešće na kampu.

 1. Da li su uključeni obroci?

Deca doručkuju kod kuće. Mi obezbeđujemo dve užine – jednu pre podne i drugu popodne – u vidu voća i zdravih grickalica. Uz prethodnu najavu, ručak možemo da obezbedimo kod proverenog dobavljača, i taj obrok podrazumeva supu/čorbu, kuvano jelo sa mesom/meso sa prilogom od povrća, salatu, hleb, domaći ice tea/domaći sok od zove). Ukoliko vam je draže, deca ručak mogu da ponesu od kuće.

 1. Da li je potrebno da deca donose svoju kompjutersku opremu?

Naš trening centar je potpuno opremljen svom neophodnom opremom za rad u navedenim softverima. Ipak, preporučujemo da deca ponesu mobilne telefone sa kojima mogu da slikaju ili snimaju materijal koji će kasnije koristiti na samim radionicama sa predavačima.

 1. Kontakt za više informacija

Naši telefoni su: 011/411 88 44  i  062/840 11 00

Ili nam pišite na mejl: school@craterstudio.com

INFORMACIJE O KAMPU

Cena
330 EUR bez ručka
390 EUR sa ručkom
U cenu je uračunat PDV. 

Dužina trajanja
2 nedelje, od 9-16 h

Potrebno predznanje
osnovno poznavanje rada na računaru

PRIJAVI SE NA KAMP

Radovi sa kampa