CGAcademy otkriva: Šta radi i kako se postaje Texture Artist

Partneri iz CGA Belgrade ove godine su rešili da demistifikuju razna zanimanja u okviru CG i industrije video igara, a njihov sledeći događaj biće posvećen nedovoljno eksponiranoj poziciji u gejmingu zvanoj Texture Artist.

CGAcademy - Career Path Session - My Job as Texture Artist

Ovu misiju predvodiće Dušica Ćalić iz studija Mad Head Games koja će sa zadovoljstvom razotkriti tajne zanata. Dušica će ovom prilikom pričati o tome kako je našla svoje mesto u gejmingu i kako se sa 2D pozicije prekvalifikovala za zvanje 3D Texture artiste. Od nje ćete takođe saznati i to koje su tehničke veštine neophodne za ovu poziciju, koje softvere treba savladati, pa čak i malo više o mekim veštinama neophodnim za napredak u ovoj konkurentnoj industriji. Posebno je zanimljivo to što je Dušica iskustvo stekla kao jedina žena u timu, pa će sigurno imati štošta da vam kaže na temu pozicije žena na tehničkim pozicijama u gejmingu.

Sesija My Job as Texture Artist strimovaće se uživo na sajtu CGA Belgrade u utorak, 8. juna od 18 časova. Nakon sesije, uslediće kratki Q&A segment kada će Dušica odgovarati na pitanja gledalaca.

Zaokružite 8. jun u kalendaru i pridružite nam se!

Događaj pratite na linku CGA Belgrade.