Počinju prijave za Zimski teen kamp multimedije u našem centru

Ove godine na kampu istražujemo temu višejezičnosti kroz niz digitalnih radionica i otkrivamo tajne javnog nastupa u digitalnoj eri.

Zimski kamp multimedije za tinejdžere održaće se u Crater Training Centru tokom zimskog raspusta. U periodu od 10. do 21. januara 2022. tokom radnih dana mladi kreativci od 12 do 16 godina će moći da provedu svoje slobodno vreme radeći na kreativnim projektima i usavršavajući veštine koje će im potencijalno biti od velike koristi kasnije kada se budu opredeljivali za željeni fakultet ili srednju školu.

Program kampa osmišljen je na principu timskog rada na jednom originalnom projektu, a deca će dobiti priliku da se, kroz niz radionica, upoznaju sa nekim od najpopularnijih softvera u kreatvnim industrijama. Pored toga, u drugoj nedelju januara, naše učionice će se pretvoritii u pravu novinarsku redakciju, a na radionicama će se obratiti posebna pažnja na razvoj prezentacionih i komunikacionih veština.

Radionica koju će držati Boris Đurić, novinar i videograf pozamašnog staža, sastoji se od niza stručnih predavanja sa brojnim primerima iz prakse i praktičnim akcijama koje imaju za cilj razvijanje kritičkog mišljenja i mehanizama odbrane od neprijatnih situacija prilikom javnog nastupa, bilo da je u pitanju odgovaranje na času ili postavljanje komentara na društvenim mrežama.

Kroz niz zabavnih aktivnosti, tinejdžeri će na Borisovoj radionici naučiti kako da reaguju na pohvale i javnu kritiku i kako da na kreativan način iskoriste mogućnosti koje nude nove tehnologije i društvene mreže. Upoznaće se sa osnovama novih digitalnih zanimanja i analizirati nove društvene pojmove kao što su jutuberi ili društvena anksioznost. Naučiće da razlikuju legitimne reportaže od “fake news” i usavršiti tehnike javnog nastupa.

Rad učesnika Letnjeg teen kampa multimedije 2021 -Muzički spot za pesmu "Jump"

U narednoj nedelji, Craterov iskusni mentor, multimedijalni umetnik Vladan Djiri Vasiljević, će kroz niz zabavnih radionica polaznicima približiti osnove rada u nekim od najpopularnijih programa za digitalnu grafiku i video manipulaciju kao što su Adobe After EffectsAdobe Illustrator i Adobe Photoshop.

Tokom ovog dela kampa, akcenat će biti stavljen na temu višejezičnosti u digitalnom svetu. Djiri će sa polaznicima ispitivati kako višejezičnost danas utiče na raznovrsnost likovnih izraza, digitalizaciju jezika i savremeni sleng, kako nam pomaže da obogatimo svoj rečnik i utiče na to kako posmatramo (i koristimo) druge jezike. Sve će ovo inkorporirati u jedan aftermovie o samom kampu, kao projekat na kome će svi polaznici dati svoj doprinos.

Tokom celokupnog trajanja kampa, tinejdžerima će društvo praviti likovna umetnica i pedagoškinja Milka Ostojić sa kojom naš centar dugi niz godina sarađuje na raznovrsnim programima za mlade. Milka je inače pokretačica “Likovne stvaraonice”, popularne kreativne radionice među mladima u Beogradu, te ne sumnjamo da će se potruditi da svaki dan na našem teen kampu bude ispunjen raznovrsnim kreativnim sadržajem i obilascima relevantnih izložbi.

Prijave na predstojeći teen kamp tokom zimskog raspusta 2022. su otvorene.
Cena kampa iznosi 330 evra, odnosno 390 evra sa ručkom.
Zbog epidemološke situacije, broj učesnika kampa je ograničen na 9.

Više detalja o načinu prijave i uslova učešće pročitajte OVDE ili nam se obratitie direktno putem mejla school@craterstudio.com ili telefona 062 840 1100.