Posetite najnovije izdanje konferencije CGA Belgrade

Besplatni dvodnevni događaj CGA Belgrade: Embracing Metaversity odraće se 18. i 19. novembra i pratiće se na sajtu konferencije

Ovogodišnja tema je Metaversity, kovanica koja nam se posebno dopada jer kombinuje svet koji postoji samo u digitalnoj formi i univerzitet kao epicentar kolektivne mudrosti i znanja. Stoga je ove godine posebna pažnja data umetničkim delima koja kombinuju tradicionalni umetnički etos sa dubokim razumevanjem tehnologije.

Novembarska konferencija dotaknuće temu raznovrsnosti digitalnog (meta)sveta kroz različite programske celine. Pored hiperrealistične produkcije AAA igara, Epicov Unreal Engine je promenio način na koji se danas snimaju filmovi, reklame i televizijske serije, zahvaljujući alatkama vezanim za virtuelnu (remote) produkciju. Sa druge strane, Fortnite je otvorio svoj metasvet za održavanje koncerata, saradnju sa modnim brendovima, izložbe i kreiranje novih svetova i paralelnih digitalnih života. Sve su to teme kojima se CGA bavi ove godine. 

Ipak, glavna poveznica sa metasvetom biće MetaHumans – alatka za kreiranje digitalnih ljudi razvijena od strane novosadske kompanije 3Lateral, velikog prijatelja i sponzora CGA konferencije, istovremeno i perjanice inovacija u okviru giganta Epic Games.

Među ostalim učesnicimima naći će se predstavnici Autodeska, Unity Technologies, američke “preduzetničke laboratorije” RevThink, kao i domaćih kompanija koje stvaraju u kreativnim sferama, a to su Mad Head Games, Nordeus, Playstudios i drugi.

U okviru konferencije, Crater Training Center organizuje nekoliko sesija, predavanja i radionica pod kapom CGAcademy, edukativne programske celine na konferenciji. Jedna od sesija biće Portfolio Reviews za koju trenutno traju prijave.

Kliknite OVDE da se registrujete na konferenciju.