Upoznaj industriju na CGAcademy: Talent Sandbox celodnevnom događaju

U subotu, 9. aprila, organizujemo jedinstvenu turu kroz kreativne industrije u okviru CGAcademy. Događaj je namenjen srednjoškolcima, studentima, ali i mladim umetnicima koji su tek krenuli da grade karijeru.

Na Talent Sandbox su pozvani svi koji bi voleli da se bave nekim od najkreativniih poslova danas, pa otuda i raznovrstan program.

Događaj je otvoren za sve i besplatan, a preporučujemo da se registrujete kako biste na vreme dobili podsetnik o rasporedu programskih celina.

UVODNA RADIONICA

10:00 Nordeus x CGAcademy: Pripremi se za prvi karijerni korak!

Radionica je namenjena studentima i studentkinjama umetničkih fakulteta koji gaje veliku pasiju ka 2D i 3D game artu. Predstavnice Talent Acquisition tima u kompaniji Nordeus odabrane učesnike će provesti kroz proces kreiranja konkurentne prijave za posao na poziciji artiste. Lekcije će se velikoj meri oslanjati na primere iz prakse, a biće održana i simulacija intervjua za posao.

Radionica će se održati u bioskopu Crater Training Centra na adresi Knićaninova 3, Donji Dorćol. Prijave za radionicu su zatvorene!

ONLINE STUDENTSKI SAJAM

13:00 – 15:00  Interaktivna ZOOM sesija sa domaćim fakultetima

U ovom delu programa učestvovaće fakulteti i visoke škole čiji je program usmeren ka kreativnim industrijama. Svaki od fakulteta koji budu učestvovali u programu dobiće zaseban prostor gde mogu da prezentuju svoje programe i odgovaraju na pitanja zainteresovanih.

Ovaj deo programa namenjen je srednjoškolcima i ostalim kreativcima koji  traže fakultet baš po svojoj meri. Kliknite ovde za Zoom link.

Do sada su svoje učešće u programu potvrdili: Akademija umetnosti i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Beogradska politehnika, Računarski fakultet u Beogradu, Univerzitet umetnosti u Beogradu (Fakultet primenjenih i Fakultet dramskih umetnosti), Viša škola likovnih i primenjenih umetnosti i Visoka škola elektrotehnike i računarstva u Beogradu, Univerzitet Metropolitan, Filološko-umetnički fakultet u Kragujevcu.

GLAVNI PROGRAM KONFERENCIJE 

15:00 Know The Flow: Kako se razvijaju ideje koje se pamte?

Program kreće uz panel sa našim kolegama i nekadašnjim polaznicima iz advertajzing agencije Ovation BBDO.  Dizajneri Nemanja Obradović i Milan Petrović pričaće o tome kako nastaju ideje u produkijskom okruženju. Kako se ubrizgava novi život dobro poznatim referencama i igra na kartu kolektivne svesti kroz kampanju, animaciju, video i ostale kreativne alate. Panel moderira naš predavač na kursevima pokretne grafike i video dizajna, Vladan Điri Vasiljević.

15:30 #tfw you go beyond game development

Kroz analizu uspeha video igre Derail Valley, Aleksandar Manja iz studija AltFuture će ukazati na moć zajednice koju ova igra okuplja na Discordu. Prezentacija će pružiti uvid u svet koji okružuje razvoj igara i otkriti zašto je održavanje kontakta sa ljudima iz zajednice toliko važno svima onima koji žive od svojih igara.

16:00 Razvoj Unreal Engine ekosistema u Srbiji

Na interaktivnoj Q&A sesiji, Adam Kovač iz novosadskog 3Laterala (Epic Games) govoriće o velikom apdejtu čuvenog endžina i spremno odgovarati na pitanja voditelja, ali i publike. Kreatori interaktivnog sadržaja i predstavnici domaće akademske zajednice na ovoj će sesiji saznati više o karijernim i obrazovnim programima koje Unreal Engine podržava na lokalu – i kako se u iste mogu uključiti. 

16:30 Art Challenge: 3D modelovanje u softveru ZBrush – uživo u programu

Milan Krstić je iskusni 3D Character Artist, profesor na Beogradskoj Politehnici i novi predavač na kursevima organskog modelovanja u Crater Training Centru. Ovom prilikom, Milan će predstaviti svoje veštine tako što će uživo u programu modelovati fiktivnog lika po izboru publike – od početka do kraja.

Glavni program konferencije moći će da se prati na sajtu CGA konferencije u sekciji LIVE.
Registrujte svoje učešće putem ove forme.

Prateći program konferenije održaće se na Discordu. Ovo će biti velika premijera za CGA discord community server, tako da ćemo pripremiti još interesantnog sadržaja za taj dan!

ŠTA JE CGAcademy

CGAcademy nudi kvalitetan obrazovni sadržaj koji srednjoškolcima, studentima i juniorima pomaže da napreduju u industriji video igara, vizuelnih efekata, kompjuterskoj grafici i animaciji.

Osnovali smo ga u nameri da, kroz razvoj softverskih i ostalih relevantnih veština, podržimo novu generaciju digitalnih umetika i umetnica koji žele da se ostvare u širokom spektru kreativnih industrija.  Krajem 2020. godine pokrenuli smo prve besplatne online edukacije u okviru CGAcademy programa, a celodnevni događaj Talent Sandbox biće naš najambiciozniji poduhvat do sada.

CGAcademy programsku celinu u okviru CGA Belgrade organizuje tim Crater Training Centra.