Crater Training Centru dodeljen Epic MegaGrant za projekat edukacije profesora na fakultetima

Vodeća kompanija u oblasti interaktivne i 3D engine tehnologije Epic Games je Crater Training Centru dodelila MegaGrant za projekat namenjen obrazovanju profesora na tehničkim i umetničkim fakultetima u Srbiji.

Kao MegaGrant dobitnik, Crater Training Centar postaje deo strateških aktivnosti Epic Games kompanije sa ciljem unapređenja obrazovanja u oblasti 3D engine tehnologije. Epic Games i Crater Training Centar su prepoznali napore obrazovnih institucija u Srbiji za uvođenjem novih studijskih programa koji obuhvataju interaktivne tehnologije. U cilju podrške fakultetima, a u konsultaciji sa vodećim partnerima iz industrije kao što je 3lateral, naš tim je razvio poseban Unreal Engine kurs za profesore koji će im omogućiti da steknu aktuelno znanje, ekspertizu i adekvatan materijal za predavanje u oblasti engine tehnologije.

Kao karika koja praktično povezuje obrazovanje i industriju, naš centar će u prvoj fazi projekta okupiti do 30 profesora koji rade na fakultetima i višim školama u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Zrenjaninu, a koji obrazuju između 1000 i 1500 studenata godišnje. Među njima se nalaze profesori sa akademskih institucija kao što su Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Kragujevcu, Tehnički fakultet Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, Akademija umetnosti u Novom Sadu, Univerzitet umetnosti u Beogradu (FDU, FPU i FLU,) u Beogradu, Beogradska politehnika, ETF, FONVISER i Metropolitan. Paralelno sa realizacijom ovog projekta, Crater Training Centar takođe pruža podršku fakultetima i kroz Master 4.0 program Inicijative Digitalna Srbija u okviru kog je zadužen za kratki 3D Game Art kurs koji je deo master programa.

Pored toga, Unreal Engine Essentials kurs će uskoro biti dostupan u okviru redovne ponude kurseva u centru. Namenjen svima koji žele da kreiraju sadržaj u realnom vremenu, kurs detaljno pokriva alate koje Unreal Engine 4 nudi za izradu linearnog i interaktivnog sadržaja, bez obzira da li se sadržaj kreira za potrebe filma, video igara ili drugih interaktivnih aplikacija. Više informacija o kursu i upisu možete naći ovde.