Lansirali smo Virtual Environments Lab

Pripreme za CGA 2022 mogu da počnu!

Prošlog petka u prostorijama škole održali smo mini svečanost na kojoj smo lansirali Virtual Environments Lab, prvi u nizu programa koji će obogatiti ponudu ovogodišnje CGA konferecije.

U pitanju je edukativni program koji će mladim digitalnim umetnicima pružiti mogućnost da se upoznaju sa različitim aspektima kreiranja okruženja za tri različita digitalna seta u alatu Unreal Engine 5. Plan je da se sva okruženja koja budu nastala tokom leta u Crateru nađu u produkciji konferencije, i to tako što će simulirati nivo u video igri, filmski set i televizijski studio (a vrlo je verovatno da ćemo smisliti još par zanimljivosti).

Kroz ove procese učesnike će voditi tim mentora koji čine iskusni 3D/Level artisti koji nam dolaze iz kompanija Mad Head Games, Ubisoft Belgrade, Case 3D Proptech Solutions, Una TV i drugih. Projekat će predvoditi tehnički direktor ovogodišnjeg CGA programa Dane Blačić, a za art direkciju zadužen je Dimitrije Miljuš.

Na konkurs za učešće nam je stigao veliki broj prijava, a neki od učesnika stigli su direktno sa kurseva Environment Art, 3D Essentials i Unreal Engine Essentials. Dvanaestoro odabranih podeljeno je u u četiri tima koja su, dok mi ovo pišemo, uveliko već počela da rade na svojim projektima, a svaki tim čine 3D Modelar, Level Artist, te Materials & Textures Artist. Pomoć u radu pružaju im tri mentoring asistenta, odnosno kandidati čije su nas prijave posebno oduševile.

U ponedeljak su učesnici počeli da rade na svojim okruženjima iz “niskog starta”, a evo šta o svemu tome ima da kaže Bojana Simić, koordinatorka programa:

“Prva nedelja Virtual Environments Lab-a je krenula punom parom i već smo dobili prve rezulatate. Polaznici su više nego spremno ušli u projekat i verujemo da će zajedno sa Danetom i mentorima iz industrije uspeti da kreiraju okruženja koja će naći svoju primenu u okviru predstojeće CGA konferencije. Veliku zahvalnost za lansiranje programa dugujemo partnerima iz industrije koji su se odazvali našem pozivu, a njihova predavanja ćemo ispratiti u narednom periodu. Posebno nas raduje što će naši učesnici i kroz ovaj program imati priliku i da pronađu svog budućeg poslodavca. Jjačanje ekosistema i negovanje talenata jeste jedna od naših glavnih misija!”

Kompletnu listu predavača i mentora koji će svojom ekspertizom podržati naše malo “virtuelno gradilište” pratite ovde, jer ćemo vas tokom leta obaveštavati o razvoju projekta.

Više informacija o CGA konferenciji sledi uskoro!