CGA Belgrade predstavlja: Master klas Viktora Pereza, vrhunskog reditelja i kompozitera

Ne propustite priliku da učite od najboljih.

Srpska filmska asocijacija i Crater Training Centar sa ponosom najavljuju visoko hvaljenog kompoziting gurua i režisera Viktora Pereza, koji se vraća u Beograd da zajedno obeležimo vikend godine – najnovije izdanje konferencije CGA Belgrade i ekskluzivni master klas iz kompozitinga.

Master klas Viktora Pereza će se održati 25. septembra u prostorijama Crater Training Centra u periodu od od 12:00 do 20:00.časova. Master klas će trajati 6 sati sa pauzom i baviće se temom primene osvetljenja u kompozitingu. Maksimum broj učesnika je 10, stoga srdačno podstičemo umetnike da se prijave radi šanse prisustvovanja master klasu.

Selekcija kandidata će biti zasnovana na profesionalnom mjihovomiskustvu i motivaciji da slušau ovo vrhunsko predavanje. Ukoliko budete odabrani da prisustvujete master klasu, u obavezi ste da uplatite participaciju u iznosu od 70 EUR.

Prisustvo master klasu je ujedno i ekskluzivna priliku da osvojite godišnju BESPLATNU NUKE LICENCU koju poklanjauju naši prijatellji iz kompanije Foundry.

Dan ranije, uživo u mts Dvorani, Perez će držati inspirativnu sesiju naziva Mind-Mapping Conceptualisation of Light: Science, Technology & Art pred publikom CGA Belgrade 2022 konferencije.

U nastavku ispod sledi više informacija u vezi nastavnog plana i koncepta.

Fotorealistične osnove kompozitinga

Cilj vizuelnog kompozitora je fotorealizam, iliti umetništvo kompozitnih slojeva slike radi postizanja koherentnog izgleda primenom fizike svetla, i to sve svrhu jedne ideje: storitelinga. Umetnost kompozitinga se sastoji od sklapanja dve ili više slika, čineći ih da izgledaju kao da su snimljene u isto vreme sa istom kamerom i sočivom, pod istim uslovima osvetljenja.

Primena fizike svetla unutar fotorealističnog okruženja nije oduvek mogla da se umetnički sintetiše u jednostavne formule ili fiksne strukture usled kompleksnosti fenomena svetla, ali razumevanje putanje zraka svetla od izvora do ekrana može dovesti do složenije analize procesa kompozitinga slike radi replikacije i emulacije kvaliteta i artifakata svetla na način koji to oko percipira i sočivo kamere interpretira.

Radi zapisivanja događaja specifičnog zraka svetla tokom svog životnog veka, Viktor Perez predlaže provces koji naziva “umno mapiranje” analize strukture radi pretvaranja fizike svetla u matematičku operaciju unutar Foundry® NUKE™ kompozitora zasnovanog na node-ovima.

Nastavni plan

Master klas Viktora Pereza je podeljen u dva bloka u trajanju od tri sata i obuhvata teme:

  • Transformacije operatora primarnih boja & dekodiranje karakterističnih krivi za poklapanje ciljanih slika
  • Sekundarni obuhvat operatora boje: razumevanje osvetljenosti, kontrasta i saturacije & CG
  • Kompoziting strukturu skripti za replikaciju artifakata sočiva
  • Multipass postavku i narativnu manipulaciju svetla
  • Elemente svetla & primenjeni kvalitet osvetljenja u NUKE™-u
  • Integraciju NUKE™ CG radnog načina ponovnog osvetljenja 
  • Radni proces kreiranja senki

O Viktoru Perezu

Viktor Perez je filmski režiser, kreativac i umetnik vizuelnih efekata sa više od 25 godina kombinovanog iskustva i rada na mnogo holivudskih filmova, uključujući The Dark Knight Rises, Rogue One: A Star Wars Story, Harry Potter and the Deathly Hallows, i mnoge druge.

Smatraju ga kompoziting guruom, a njegov prodor u virtuelnu kinematografiju na projektu ‘Echo’ doneo mu je nominaciju od strane Visual Effects Society (VES) udruženja 2019. godine (tim povodom je prvi put u istoriji kratak film bio razmatran unutar ove kategorije). U istoj godini osvaja nagradu of strane italijanske akademije kao VFX supervizor na projektu ‘The Invisible Boy: Second Generation’.

Viktor je karijeru u filmskoj industriji započeo kao fotograf i umetnik digitalnog kompozitinga. Potom je sarađivao kao 2D tehnički režiser i konsultant gde je razvio kombinaciju umetničkog i tehničkog razumeća postprodukcije filma i vizuelnih efekata fotorealizma. Danas, on dizajnira i nadgleda proces kreacije vizuelnih efekata dugometražnih filmova u ulozi VFX Supervizora.

CGA Belgrade Computer Graphics and Arts Conference će biti održana 23. septembra (online) and 24. septembra (uživo u Beogradu u mts Dvorani). Master klas Viktora Pereza je oficijalni sporedni događaj konferencije i održaće se 25 septembra (uživo u prostorijama Crater Traning Centra).

PRIJAVI SE ZA MASTER KLAS