Ministarstvo prosvete akreditovalo naše obrazovne programe za film i gejming

Crater Training Center već deset godina uvodi mlade talente u svet digitalne grafike, a sada sa zadovoljstvom možemo da kažemo da je naš trud krunisan akreditacijom od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Programi modularnog obrazovanja u našoj školi osmišljeni su tako da u svakom aspektu prate aktuelne trendove u kreativnim industrijama. Nastali su kombinacijom određenih kurseva koji odgovaraju na zahteve trenutnog tržišta rada i pripremaju polaznike za atraktivne pozicije u industriji filma, video igara, ali i u advertajzingu, arhitekturi i drugim kreativnim oblastima.

Od ove godine, u našoj obrazovnoj ponudi se nalaze i dva programa akreditovana od strane Agencije za kvalifikacije pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Prvi je 3D Character and Organic Modeling, program kurseva na kojima se uči oblikovanje trodimenzionalnih likova i drugih živih bića na kakve nailazimo, između ostalog, u filmovima fantastike, animiranim ostvarenjima i video igrama. Zahvaljujući ovom programu, polaznici će se upoznati sa tajnama ovog veoma cenjenog digitalnog zanata.

Drugi akreditovani program Technical Art in Unreal Engine koji polaznike obučava za rad u jednom od trenutno najatraktivnijih softvera za kreiranje interaktivnog sadržaja u kojem su nastali planetarno popularne igre poput Fortnite, Hellblade: Senua’s Saga, a nedavno i besplatan demo The Matrix Awakens. Budući da je naša škola podržala i organizovala nekoliko edukativnih inicijativa u čuvenom Epicovom endžinu, za nas je akreditacija ovog programa sasvim logičan potez

Kurs prisutan u većini obrazovnih programa je zapravo naš najprodavaniji kurs za početnike u 3D modelovanju. 3D Essentials je karakterističan po tome što nudi odličnu bazu za dalje specijalizacije u oblasti kompjuterske grafike. Kao što smo nedavno spominjali, pored tehničkih veština, polaznici ovog kursa dobijaju detaljan uvid i savete iz pre ruke kada je u pitanju izgradnja karijere u industrijama kompjuterske grafike. Na taj način, nakon što uspešno završe 3D Essentials, polaznici se obično odlučuju za dalje kurseve koji će ih specijalizovati za radna mesta u oblasti umetnosti video igara i vizuelnih efekata, a neki od njih se okreću i video dizajnu.

Upravo iz ovih razloga, proširili smo ponudu ne samo brojem kurseva, već i kroz programe karijernog savetovanja, mentorstva, praksi i specijalnih obrazovnih inicijativa zahvaljujući kojima se naš portfolio u poslednjim godinama značajno proširio.

Naravno, mi se nećemo zaustaviti ovde. Naredna 2022. godina bi trebalo da nam donese još akreditovanih programa i uzbudljivih edukativnih inicijativa. Za više informacija o rasporedu i upisu kliknite ovde ili kontaktirajte naše koordinatore na school@craterstudio.com.