Počela je nova iteracija naše letnje prakse

Prošlog petka organizovali smo dobrodošlicu novoj grupi praktikanata koji će ovog leta u našoj školi raditi u postprodukciji jednog nekomercijalnog filmskog projekta.

Craterova letnja praksa predstavlja simulaciju rada u profesionalnom okruženju pod mentorstvom naših kolega iz studija, što znači da će se oni upoznati sa dinamikom i procesima rada u postprodukciji, ali i sa tim kako funkcioniše jedan tim u okviru većeg studija. Neki od njih su se i upoznali u petak, a Bogdan Amidžić, naš VFX Supervizor, održao je istančan breakdown odabranih projekata na kojima je Crater Studio do sada radio. 

Ovaj put, u grupi se našlo sedam modelara i modelarki, kao i jedan animator. Većina njih došla je na praksu direktno sa naših kurseva ili su za ovu mogućnost saznali na fakultetu. 

“Od ove grupe očekujem da budu zadovoljni, da nauče što više, možda čak i da se zaposle u studiju. Prethodnih godina, sve grupe praktikanata su lepo radile, lepo se družile i zajedničkim snagama dale veliki doprinos našem passion projektu. Verujem da je svima njima, baš kao i meni ranije, praksa bila dragoceno iskustvo i da im je pomogla da shvate svet vizuelnih efekata i svoje mesto u njemu”, kaže Marija Rakić-Lovrić, danas koordinatorka u našoj školi, nekada polaznica kursa 3D Essentials.

Nakon uspešno završene prakse u Crateru, najbolji praktikanti često dobiju i prvu ponudu za posao u domaćim studijima za post-produkciju, video igre i dizajn, ali i raznim kreatvnim i advertajzing agencijama. Neretko se dešava da naši bivši polaznici i uspešni praktikanti ostanu da rade u Crater studiju. 

Držimo im fige da i ostatak prakse prođe u podjednako dobroj atmosferi.