Provedi leto razvijajući video igre u službi nauke na Game Development Summer Internship programu

Crater Training Centar vas poziva na učešće u kratkom programu letnje prakse u razvoju video igara. Cilj programa je da obuči mlade talente za rad u gejmingu, i to na jedinstvenom projektu koji tematski obrađuje istoriju rendgena!

Naime, zadatak svakog tima koji bude učestvovao na praksi jeste da osmisli i razvije jedinstvenu 2D igru koja će u oktobru biti spremna za prikazivanje na izložbi posvećenoj razvoju X-zraka u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

Praksa je osmišljena tako da dva tima istovremeno razvijaju dve zasebne igre. Svaki tim sastojaće se od tri člana na pozicijama koje su u industriji video igara i te kako tražene, a to su Game Designer, Game Developer i 2D Artist. Timove će na pozicijama Game Designera predvoditi pobednici nedavno održanog Game Design Bootcampa u Nordeus Hubu, dok ostale članove biraju predstavnici Crater Training Centra. To znači da trenutno tragamo za dva modelara i dva developera, a svi zainteresovani već mogu da se prijave na program.

Preduslov za učešće na praksi je vladanje softverima kao što su Unity ili Unreal Engine za developere i Photoshop ili slični 2D programi za artiste, ali i velika želja za sticanjem novih znanja u oblasti razvoja video igara. Ovo će biti odlična prilika za početnike u gejmingu da steknu dragoceno iskustvo, da se povežu sa mentorima, ostalim praktikantima i profesionalcima u industriji, ali i da obogate svoj portfolio jednim nadasve zanimljivim projektom.

Osim toga, praktikanti će iz prve ruke moći da vide kako izgeda proces rada na trejleru za jednu video igru. U ovom delu programa učestvuju unapred odabrani talenti iz redova polaznika naše škole, kao i predstavnik Erasmus projekta. U ovom delu programa, učesnike će podržati mentori iz Crater Training Centra, inače eksperti za postprodukciju i vizuelne efekte.

Game Development Summer Internship Program za godinu 2021. trajaće dva meseca, svakog radnog dana od 22. juna do 22. avgusta u prostorijama Crater Training Centra (Knićaninova 3, Donji Dorćol, Beograd). Učešće u programu je besplatno, a organizatorio bezbeđuju svu neophodnu tehničku opremu i mentore.

Prijave su otvorene do 16. juna u ponoć, a najuspešniji kandidati će biti obavešteni o ishodu konkursa najkasnije do 18. juna. Svi koji smatraju da će se odlično snaći na pozicijama 2D modelara ili Game Developera pozvani su da se prijave putem forme.