Završili smo Virtual Environments Lab i prezadovoljni smo rezultatima!

Proteklog leta organizovali smo jedinstveni edukativni program tokom kojeg su mladi artisti kreirali virtuelna okruženja za video igre, film i televiziju. Predstavljamo vam finale radove nastale ovog leta u Crateru.

Virtual Environments Lab je predstavljao dvomesečnu pripremu za šesto izdanje godišnje CGA konferencije. Sva četiri okruženja nastala na Lab-u, koristila su se kao digitalna scenografija u produkciji online dela konferencije, i to tako što su simulirala level u video igri, filmski set i televizijski studio. Pored njih, tu je bio i atmosferični “general environment” u kojem je odigrana i prva sesija na konferenciji. 

Pogledajte kako su izgledala…

Virtual Environments Lab je bio prvi letnji program pod kapom CGA konferencije koju zajedno sa saradnicima organizujemo još od 2017. godine. Bio je namenjen studentima i umetnicima koji tek ulaze u industriju, a za nas i uzbudljiva prilika da kreiramo jedan ovako jedinstven projekat sa lokalnom CG zajednicom.

Sesije koje su seodigravale baš u ovim okruženjima snimili smo ispred zelenog platna u studiju Atomic Visual Support, dok se za kvalitet celog iskustva pobrinuo Dane Blačić, tehnički direktor ovogodišnje CGA konferencije.

Art direkciju Lab-a vodio je Dimitrije Miljuš, a ključni vizuelni dizajn osmislio je Stefan Knežević. Više informacija o programu, mentorima i predavačima, naći ćete na stranici koju smo posvetili ovoj našoj inicijativi.

Za kraj smo vam spremili i zvaničan aftermovie cele ove priče. Uživajte!

Sesije snimljene u ovim okruženjima premijerno su prikazane 23. septembra 2022. u okviru online programa ovogodišnje CGA konferencije. Skoro sve sesije će uskoro moći da se pogledaju na YouTube kanalu konferencije.

Virtual Environments Lab organizovao je Crater Training Center uz ogromnu podrušku naših partnera iz kompanija 3Lateral (Epic Games), Mad Head Games, Case3D Proptech Solutions, Crater Studio, Ubisoft Belgrade, UNA TV.