Kurs Environment Art ovog leta nudi jedinstveno edukativno iskustvo

Naš kurs dizajniranja digitalnog okruženja doživeo je ozbiljan apgrejd - i još uvek nije kasno da ga upišeš!

Ovog leta, polaznicima kursa Environment Art omogućili smo jedinstveno iskustvo u sferi kreiranja virtuelnih okruženja za video igre, film i televiziju. U pitanju je edukativni program VIRTUAL ENVIRONMENTS LAB koji predstavlja višemesečnu pripremu za predstojeću CGA konferenciju u organizaciji Crater Training Centra.

Program će se u velikoj meri fokusirati na praktičan rad u softveru Unreal Engine 5 i osmišljen je tako da učesnici setknu osnovna znanja iz ove oblasti, kako kroz predavanja i specijalizovane masterklasove, tako i kroz praktičan rad na konkretnim projektima. Naime, sva tri okruženja koja budu nastala tokom leta u Crateru koristiće se u produkciji konferencije, i to tako što će simulirati level u video igri, filmski set i televizijski studio.

Sve vreme tokom trajanja programa, učesnicima će biti dostupna i mentorska podrška od strane senior artista iz nekih od vodećih studija u zemlji kao što su Ubisoft i Mad Head Games.

Program će voditi tehnički direktor CGA konferencije, Dane Blačić (Mogul Digital), iskusni XR producent, kreativni broadcast direktor i majstor virtuelne produkcije koji radi za klijente širom sveta. Za art direkciju programa zadužen je Dimitrije Miljus, senior ilustrator i koncept artista u evropskom studiju Hexworks koji radi na nastavku kultne fantazi igre Lord of the Fallen.

Za deo učesnika, Virtual Environments Lab predstavlja logičan nastavak kursa Environment Art koji će se u našoj školi izučavati od 6. juna 2022. i za koji su trenutno otvorene prijave. Svim polaznicima koji budu zainteresovani za učešće u programu obezbeđeno je mesto na poziciji Level Artist, budući da će na ovom kursu steći znanja i veštine neophodne da obavljaju zadatke na ovoj roli.

Edukativni program iz kreiranja virtuelnih okruženja pod okriljem CGA konferencije održaće se uživo u prostorijama Crater Training Centra u Beogradu od 1. jula do 27. avgusta 2022.. Učešće u programu podrazumeva obavezna predavanja, maserklasove, te praktičan rad pod mentorstvom iskusnih profesionalaca.

U programu će učestvovati do 12 artista i trenutno je otvoren javni konkurs za 3D modelare koji bi želeli da se uključe u ovo jedinstveno edukativno iskustvo.

Učešće je besplatno za sve artiste, uz obavezno prisutstvo tokom celokupnog trajanja programa, svakog radnog dana, od 9 do 17h.

Edukativni program iz kreiranja virtuenih okruženja pod okriljem CGA konferencije održaće se uživo u prostorijama Crater Training Centra u Beogradu od 1. jula do 27. avgusta 2022.. Učešće u programu podrazumeva obavezna predavanja, maserklasove, te praktičan rad pod mentorstvom iskusnih profesionalaca.

Nakon toga, timovi će testirati svoje završne radove u studijskim uslovima i videti kako njihove kreacije interaktuju sa glumcima i kamerama u produkcijskom procesu. Finalna faza Virtual Environments Lab-a biće organizovana u septembru i planirano je da se završi pred CGA Belgrade konferenciju.

U programu će učestvovati do 12 artista i trenutno je otvoren javni konkurs za 3D modelare koji bi želeli da se uključe u ovo jedinstveno edukativno iskustvo.

Učešće je besplatno za sve artiste, uz obavezno prisutstvo tokom celokupnog trajanja programa, svakog radnog dana, od 9 do 17h.