Opredelite se za karijeru u kreativnim industrijama na našem ekskluzivnom događaju

Februar zaokružujemo otvorenih vrata! Naši predavači i kreatori fantastičnih projekata ovom će prilikom otkriti tajne iz 2D i 3D virtuelnog okruženja - ali i perspektivnih zanimanja koja mame umetnike digitalnog doba.

Prvo predavanje o 2D grafika i njenim mogućnostima u filmu i video postprodukciji vodiće multidisciplinarni umetnici, Vladan Djiri Vasiljević i Dejan Vukadinović, dok će o 3D procesima u kreativnim industrijama govoriti Bogdan Amidžić i Sanja Mišković, artisti koji predstavljaju Crater Studio. 

Nakon predavanja sledi Q&A segment u Zoom sobama gde ćete moći da pitate sve što vas zanima o umetničkim pozicijama i softverskim veštinama traženim u domaćim studijima. Uz to ćete direktno od predavača i Craterovog tima dobiti i relevantne informacije o svim našim kursevima i obrazovnim programima za game art i vizuelne efekte.

Za učešće na događaju preporučujemo da se registrujete OVDE.

Iskoristite ovu priliku da nas pitate sve što vas zanimau vezi sa našim kursevima i mogućnostima zaposlenja u kreativnim industrijama.

Zoom Q&A – uživo sa Craterom

Dan otvorenih vrata u Crater Training Centru odlična je prilika da se “licem u lice” upoznate sa vrhunskim digitalnim umetnicima iz naše male “zbornice”. Tokom predavanja, a posebno u Q&A delu, oni će se potruditi da odgovore na sva vaša pitanja vezana za širok dijapazon digitalnih obasti i procesa koji rad u kreativnom sektoru čine primamljivijim nego ikad ranije.

U Crater Training Centru, pored pojedinačnih specijalizovanih kurseva nalaze se i obrazovni programi koji su osmišljeni tako da direktno odgovaraju na zahteve industrije, a ponosni smo što možemo da istaknemo da neki od njih nose akreditaciju Ministarstva prosvete. Pomoću ovih programa u mogućnosti smo da oblikujemo buduće profesionalce na pozicijama koje se sve češće traže – i to u sferi kreative i zabave u kojoj je pravo zadovoljstvo raditi.

Više o njima čućete upravo na ovom događaju – a naše kolege iz Crater Studija za filmsku postprodukciju obradovaće sve one koji bi voleli da uplove u svet filma i vizuelnih efekata.

Predstavimo CG dream team koji će voditi događaj!

Bogdan Amidžić za Crater Studio radi kao supervizor vizuelnih efekata na filmu, reklamama i muzičkim spotovima. Za njega su izazovi prilika za pomeranje granica, a svoj posao vidi kao mesto gde je spojio ljubav prema programiranju (MEL, Python, VEX) s jedne, i ilustraciji i koncept dizajnu sa druge strane. Nakon što je završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, dugo je radio kao kompoziting artist u Crateru, da bi se potom specijalizovao za 3D vizuelne efekte u softverima Autodesk Maya i Houdini. Svoje znanje uvek nesebično deli sa kolegama, pa ćete ga tako u našoj školi iza katedre videti na kursevima Digital Compositing i VFX in Houdini.

Sanja Mišković je svestrana umetnica, akademska vajarka i 3D artistkinja u Craterovom studiju. Nakon što je stekla izvesno iskustvo u grafičkom dizajnu i fotografiji, prekvalifikovala se za 3D modelovanje – i to upravo u našoj školi, na kursu 3D Essentials. Nakon uspešno završenog kursa, Sanja je ostala u studiju na praksi, potom se ovde i zaposlila i danas vodi jedan tim u 3D departmanu.

Vladan Djiri Vasiljević je multidisciplinarni digitalni umetnik koji je svoje bogato radno iskustvo stekao u filmskoj industriji, post-produkciji i motion grafici. Sarađivao je sa svim eminentnijim umetničkim kolektivima u Beogradu, kao i sa kompanijom Nordeus, a uz to je rado viđen gost na konferencijama poput CGA Belgrade i GameUp. Zanimljivo je da i pored silnih angažmana ponekad radi i kao DJ. U našoj školi, Djiri predaje na kursevima Motion Graphics 2D, Motion Graphics 3D i After Effects (za odrasle i tinejdžere).

Dejan Vukadinović je stručnjak za concept art, digitalnu ilustraciju i matte painting, a na Beogradskoj politehnici predaje na predmetu Koncept i karakter dizajn. Radio je na raznim nagrađivanim projektima, a svoj umetnički pečat je ostavio u filmskoj, advertajzing i gejming industriji. Formalno obrazovanje je stekao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za industrijski dizajn, a kao predavač u Crater Training Centru već čitavu deceniju drži kurs Matte Painting and Environment Design.

Miljana Jovović vodi Crater Training Center već punu deceniju i činjenica je da ovoliko dugo opstajemo baš zbog njenog nepresušnog entuzijazma. U kreativnu industriju ušla je kao arhitektica, ali nije se dugo zadržala u svojoj struci.  Kao izvršna producentkinja, vodila je Crater Studio kroz brojne velike projekte, a poslednjih godina se okrenula obrazovanju. Suosnivačica je CGA Belgrade, prve međunarodne konferencije posvećene kompjuterskoj grafici u regionu. Miljanu ćete na događaju upoznati u Zoom Q&A sobi gde će govoriti o našemo obrazovnom programu.

Autorka naslovnog rada: Dimitra Blagotić