Pokaži šta znaš na besplatnim radionicama za tinejdžere

U subotu, 30. oktobra, škola za kompjutersku grafiku Crater Training Center otvara svoja vrata radoznalim tinejdžerima koji uživaju u crtanju, fotografisanju i kreiranju originalnih videa.

Ovim povodom, u prostorijama škole održaće se dve interaktivne radionice koje na najbolji način prezentuju naš edukativni program posvećen kompjuterskoj grafici za tinejdžere.

Za početak, tu je likovna radionica, odnosno pravi crtački meč pod sloganom “Tvoj omiljeni lik”. U okviru ove radionice tinejdžeri će na kreativan način prezentovati svog junaka ili heroinu iz njihovog omiljenog filma, stripa ili serije, a naša dugogodišnja saradnica, pedagoškinja Milka Ostojić, pokazaće im kako da najvažnije osobine tog lika predstave vizuelno.

Nakon nje, sledi radionica posvećena kursu Teen After Effects na kojem se kreiraju fantastični vizuelni efekti i obrađuje nasnimljeni materijal. Radionica je namenjena mladima koje zanima kako nastaju kvalitetni video materijali, bez obzira na to da li će se isti kasnije koristiti za film, televiziju ili YouTube. Radionicu će držati predavač na pomenutom kursu, iskusni multimedijalni umetnik Vladan Djiri Vasiljević.

Napomena: Za učešće na radionici Teen After Effects neophodno je osnovno predznanje u programu Photoshop zbog čega je potrebno da se u formu dodaju nekoliko svojih radova napravljenih u ovom programu..

Prijave za učešće na radionicama su otvorene do petka, 29. oktobra 2021 u podne. Odabranim tinejdžerima učešće potvrđujemo tokom tog dana.

Radi poštovanja epidemoloških mera, maksimalan broj učesnika na svakoj radionici je devet. Radujemo se druženju!

Plakat za radionice CTC teen

Istog dana, 30. oktobra 2021,  tim Crater Training Centra održaće online konsultacije za profesore srednjih škola. Konsultacije će se održati na Zoom platformi od 12 do 14 časova.

Konsultacije su namenjene svim profesorima koji se u nastavi ili vannastavnim aktivnostima bave kreiranjem multimedijalnog sadržaja. Na ovim konsultacijama predstavićemo Crater Studio i Crater Training Centar, zatim modele saradnje i benefite koje profesori, škole i učenici mogu da ostvare kroz povezivanje sa nama. Takođe, osvrnućemo se ka tome šta su to sve kreativne industrije i koje su mogućnosti usavršavanja i zaposlenja u njima. Prijavite se za konsultacije OVDE.