Projekat edukacije profesora ušao u drugu fazu: Unreal Engine 4 uskoro i na studijskim programima

Nastavljamo sa obukom fakultetskih profesora u najpopularnijom programu za kreiranje interaktivnog sadržaja.

Nakon uspešnog projekta edukacije profesora sa brojnih domaćih fakulteta koji smo ostvarili u saradanji sa Epic Games, pokrenuli smo drugu seriju specijalizovanih kurseva “Train the Trainers”.

U prvoj fazi projekta, Crater Training Center je okupio 30 profesora sa umetničkih i tehničkih fakulteta i viših škola iz svih većih univerziteta u Srbiji. Zajedno sa saradnicima iz novosadskog studija 3Lateral, inače jednog od četiri ko-razvojna centra Epic Games, obučili ih smo za rad u programu Unreal Engine 4. Nakon velikog interesovanja koje su izrazile njihove kolege, kurs “Train the Trainers” je obnovljen, ovaj put u online formatu. Nakon završenog kursa, i ova grupa profesora će steći dovoljan nivo znanja da Unreal Engine uvrste u svoje studijske programe, ili da iskoriste novostečene veštine na budućim komercijalnim projektima.

Uroš Sikimić, Business Development Lead iz kompanije 3Lateral u uvodnom predavanju osvrnuo se na razlog nastanka ovog kursa: “Sektor razvoja video igara, i uopšte sektor interaktivne tehnologije, identifikovan je kao sektor sa visokim potencijalom u našoj zemlji. Po prvi put, nakon što je jedna industrija identifikovana kao takva, mi u akademske programe integrišemo relevantan kurikulum koji omogućava polaznicima da se pripreme za tu industriju.”

Kurs Unreal Engine Essentials se nalazi u redovnoj ponudi kurseva u Crater Training Centru. Namenjen je svima koji žele da kreiraju sadržaj u realnom vremenu i detaljno pokriva alate koje Unreal Engine 4 nudi za izradu linearnog i interaktivnog sadržaja, bez obzira na to da li se sadržaj kreira za potrebe filma, video igara ili drugih interaktivnih aplikacija. Trenutno prihvatamo prijave za novi ciklus UE kursa koji kreće na leto.