CGA Belgrade

CGA: Prva regionalna konferencija kompjuterske grafike i digitalnih umetnosti

Computer Graphics and Arts Conference (CGA Belgrade) okuplja zaljubljenike u vizuelne efekte na filmu, umetnost video igara, VR/AR tehnologije i srodne oblasti i prva je međunarodna konferencija ovakvog tipa u regionu.

Za nas najbitniji podatak je da se ideja o pokretanju konferencije rodila baš ovde pod Craterovim krovom za šta su zaslužne Miljana Jovović (dugogodišnja drektorica našeg centra i producentkinja u Crater studiju) i Milica Božanić (izvršna menadžerka Srpske filmske asocijacije). Kada je u priču ušao i Miloš Milošević (nekadašnji urednik portala VFX Serbia), priča je mogla da se zakotrlja.

Danas sa ponosom ističemo da CGA za lokalnu umetničku zajednicu predstavlja događaj godine. Vremenom je inicijativa počela da se širi kroz različite programske celine, propratne događaje i gostovanja u čiju organizaciju su uključeni svi članovi našeg tima.

U nastavku pročitajte kako ovo iskustvo izgleda iz našeg ugla..

CGA KROZ VREME

Konferencija pre konferencije

Inicijalni događaji u Crateru nastali su kad i sama škola, 2012. Krenuli smo sa Otvorenim vratima i videli smo da su ljudi zainteresovani za stručna okupljanja. Već sledeći događaj pri kojem smo kombinovali predavanja i radionice je bio neverovatno posećen i tog vikenda je oko 100 artista protutnjalo kroz naše prostorije, što je samo potvrdilo da je ovdašnja publika bila željna programa tog tipa. Dani otvorenih vrata su 2015. godine prerasli u Craterove meetup-ove, a oni u konferenciju.

Avantura zvana CGA Belgrade zvanično je krenula 2017. godine kada je u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu održano prvo izdanje konferencije. Za nas je ovo bio logičan nastavak događaja po kojima je Crater bio (i ostao) poznat na domaćoj VFX sceni.

“Mi smo bili uškolu koliko je to dobro šprošlo.Tada nismo imali neke velike planove vezane za to šta ćemo od toga napraviti, ali pozitivne reakcije ljudi, činjenica da su oni bili toliko srećni što konačno imaju događaj na kom mogu da se druže, je ono što nas je motivisalo da nastavimo da guramo”, Miljana Jovović

2018 / 2019

Naredne godine, CGA selimo u Jugoslovensku kinoteku gde “naš porodični događaj” dobija ozbiljno velike razmere. U Kinoteci smo održali najposećenija izdanja konferencije koju je u jednom danu umelo da poseti i do 700 ljudi, a čitavo iskustvo smo delili u dve tematske celine tako da svaki posetilac može da prisustvuje sesiji koja ga najviše interesuje.

“CGA je nastao iz naše ljubavi za prenošenjem znanja koje nisu samo hard skills, već i neke inspirativne priče, iskustva artista iz velikih kompanija koji rade na vrhunskim projektima. Na CGA su pohrlili da čuju kako je to raditi u studijima širom sveta ili, na primer, na Spajdermenu, a binus su nam uvek bile priče uspešnih artista koji su krenuli od nule”, Miljana Jovović

Novo ruho konferencije od 2020 do danas

Godina 2020. je počela uzbudljivo – našim prvim gostovanjem van granica zemlje, i to u Banja Luci, da bi nas potom, kao i svima, bacila pred izazov budući da održavanje velikog događaja uživo nije bilo moguće. Situaciju smo nekako uspeli da premostimo održavanjem prve online CGA konferencije, što se ispostavilo kao odličan potez, jer nam je raširio krila da probamo nove formate i uz partnere realizujemo posebne programske celine.

CGAcademy – edukativni program za mlade u našoj organizaciji

CGAlliance – sekcija posvećena razvoju biznisa u kreativnim industrijama

CGArts – platforma za showcase umetničkih radova i veština

Od 2021. godine i gostovanja u Novom Sadu, CGA prelazi na hibridni format, tako da se deo sadržaja emituje na sajtu konferencije, a deo vodimo uživo pred publikom.
Ovaj format smo usavršili do šestog izdanja godišnjeg CGA Belgrade okupljanja kojem je prethodio višemesečni program kreiranja originalnih 3D okruženja u kojima smo snimili prvi, virtuelni dan konferencije. Virtual Environments Lab je održan u leto 2022. baš u našoj školi, u njemu je učestvovala 12 mladih stvaralaca i isto toliko mentora, i predstavlja jednu od naših najambicioznijih inicijativa do sada.

CGA SIDE EVENTS

Prateći događaji konferencije gotovo se uvek održavaju u Crateru. To su obično radionice i masterklasovi vrhunskih umetnika kakav je VFX velikan Victor Perez koji je baš u našoj učionici delio dobro čuvane tajne kompozitinga. Tu praksu nesebičnog deljenja znanja kroz Crater i CGA podržale su još od samog starta i naše partnerske kompanije među kojima su 3Lateral, SideFX, Nordeus, Autodesk, Foundry i druge.
U septembru 2022. godine, neposredno pre početka naše šeste po redu konferencije, u Craterovom bioskopu održan je prvi Houdini User Group u regionu (HUG Belgrade).
Zgodno je napomenuti da je Crater fizički dom svih CGA online događaja, budući da se program u najvećoj meri strimuje baš iz naših prostorija.

CGACADEMY EDUKACIJE

Programska celina CGAcademy nudi kvalitetan edukativni sadržaj koji srednjoškolcima, studentima i junior artistima pomaže da napreduju u različitim granama kreativne industrije.
CGAcademy smo pokrenuli sa ciljem da kroz razvoj softverskih i ostalih relevantnih veština podržimo novu generaciju digitalnih umetnika. Kroz nju dopiremo do mladih kreativaca koji delaju na polju vizuelnih efekata, gejm arta, animacije, interaktivnih medija i drugih oblasti o čemu možete pročitati OVDE.

Rekli su o CGA Belgrade konferenciji

IZDVAJAMO

Više o CGA aktivnostima možete iz prve ruke saznati direktno od nas ukoliko se prijavite na CGA newsletter ili uskočite u naš Discord server!

CGA PARTNERI


CGAcademy logo with bacground from events

CGAcademy: Edukativni program za mlade talente

CGAcademy: Edukativni program za mlade talente

CGAcademy nudi kvalitetan edukativni sadržaj koji srednjoškolcima, studentima i junior artistima pomaže da napreduju u različitim granama kreativne industrije.

Kao jedni od osnivača CGA konferencije, programsku celinu CGAcademy pokrenuli smo sa ciljem da kroz razvoj softverskih i ostalih relevantnih veština podržimo novu generaciju digitalnih umetnika. Program targetira mlade kreatore koji delaju na polju vizuelnih efekata, game arta, animacije, interaktivnih medija, digitalnog dizajna i drugih srodnih oblasti.

Realizacija CGAcademy programa za nas je bio logičan korak, budući da smo dugi niz godina posvećeni jačanju ekosistema kroz popularizaciju deficitarnih zanimanja u osnovnim i srednjim školama i fakultetima, kako kroz podršku u izradi studijskih programa, organizaciju besplatnih obuka nastavnika, profesora i saradnika, kao i kroz jačanje baze talenata u Srbiji.

Pored pojedinačnih sesija, CGAcademy tim organizuje i celodnevne edukacije poput konferencije Emerging Talents (maj 2021.), zasebni programski deo u okviru CGA Belgrade: Embracing Metaversity (novembar 2021.), dok je Talent Sandbox (9. april 2022.) bio naš najmbiciozniji događaj do sada.

Kako biste bili u toku sa CGAcademy edukacijama, preporučujemo da zapratite Craterov YouTube kanal, dok se na zvaničnom kanalu CGA Belgrade konferencije krije velik broj srodnih sesija održanih kako online, tako i uživo pred mnogobrojnom publikom.

IZDVAJAMO

Pogledajte kompletnu listu CGAcademy sesija

Edukativne CGAcademy sesije su inicijalno podeljene u tri serijala, a vremenom smo organizovali i više “stand-alone” epizoda. Creative Software Sessions nude praktične savete vezane za upotrebu vodećih alata u industriji (Unreal Engine, Autodesk Maya, Zbrush i ostali). Know How Sessions su više usmerene ka mekim veštinama koje mladima pomažu da lakše razumeju profesionalnu sredinu i sarađuju s drugima. Tu je i serijal Career Paths u kojem “raskrinkavamo tajne” karijernih putanja u kreativnim industrijama i objašnjavamo kakve sve pozicije postoje na tržištu

Tim koji vodi CGAcademy sesije

Miljana Jovović
Director

Nakon više godina provedenih u arhitekturi, Miljana je kao izvršna producentkinja vodila Crater Studio kroz brojne velike projekte. Pre desetak godina okrenula se obrazovanju u sferi kreativnih industrija.
Zajedno sa svojim timom, mapirala je Crater Training Center kao jedinstveno mesto gde se, kroz kurseve, događaje, mentorstvo i praksu razvijaju talenti i pruža neophodna podrška budućim i postojećim profesionalcima u VFX, gejming i CG industriji.
Uz partnere iz Srpske fimske asocijacije i VFX Serbia osnovala je CGA Belgrade, prvu međunarodnu konferenciju posvećenu kompjuterskoj grafici u regionu.

Marija Rakić-Lovrić
Education & Events Specialist

Marija je etnomuzikološkinja sa dugogodišnjim iskustvom u nastavi u osnovnim, srednjim i internacionalnim školama.
Organizovala je i pokrenula brojne radionice i festivale za decu vezane za muziku, umetnost, kulturu i obrazovanje (GroArt fest, Kultura za početnike, Dani evropske baštine), kao i projekat Muzička arheologija u Srbiji. Članica je Srpskog etnomuzikološkog društva i saradnik Muzičke omladine Beograd.
U našoj školi koordiniše nastavu, organizuje događaje i aktivno sarađuje sa obrazovnim institucijama na unapređenju nastave na polju mutlimedijalnih tehnologija i kompjuterske grafike.

Bojana Simić
Program Specialist and Industry Relationship Representative

Kao andragoškinja i specijalistkinja za obrazovanje odraslih, Bojani je pripala uloga koordinatorke programa u našoj školi. Ona je prva na liniji sa našim partnerima iz industrije i blisko sarađuje sa njihovim HR timovima.
U okviru CGAcademy, pokrenula je Portfolio Review sesije u kojima artisti iz vodećih kreativnih studija recenziraju portfolije gledalaca dok pružaju stručne savete.
Do sada je koordinisala projekte u industriji zabave i programe iz sfere obrazovanja (Summer of Unreal, Train the Trainers).

CGAcademy partneri

Kao most između industrije i akademskih institucija, Crater Training Center u kreiranju CGAcademy programa sarađuje sa liderima u industriji kao što su kompanije 3Lateral (Epic Games), Nordeus, Mad Head Games, Ubisoft, Playstudios Europe i drugi kreativni studiji. Realizaciju CGAcademy programa svojim učešćem podržali su brojni domaći fakulteti čiji je kurikulum usmeren ka kreativnim industrijama, a neki od njih su i bitni akteri u našim sesijama.

Rekli su o CGAcademy


Uzorak strane SOFTWARE EDUCATION - Srpski

Architectural Visualization

-3DS Max, VRay

Prijavi se za kurs

nema

uneti 
 
* literaturu na kojoj je kurs zasnovan polaznici kursa mogu pozajmiti iz biblioteke Crater VFX Training Centra

Po završetku kursa dobićete međunarodno priznati Autodesk Certificate of Completion, kao i Crater VFX Training Center sertifikat o uspešno završenom kursu.

Milica Panić - 2017

Nema biografija

INFORMACIJE O KURSU

Cena
98 EUR
U cenu je uračunat PDV. Čas traje 45 minuta

Dužina trajanja
51 čas / 6 nedelja

Portebno predznanje
poznavanje rada na računaru
Digital Image Editing and Creation*
* ili ekvivalent u znanju.

Cena kursa na engleskom
Pogledaj cenu →

Kupi ovaj kurs
Share

Uzorak strane TEEN- Srpski

Uzorak strane TEEN - Srpski

Prijavi se za kurs

 

Ukoliko ste odlučili da uronite u vode dizajna, grafike, Interneta, 3D I VFX industrije – ovde počinje vaša karijera.

Na ovom kursu, namenjenom početnicima, upoznaćete se sa radom u programu Photoshop. Uz ovladavanje raznim alatima, tehnikama i okruženjem u kome se Photoshop koristi, steći ćete širu sliku o mestu koje zauzima u svetu vizuelne umetnosti i medija. Sertifikovani Adobe instruktori pobrinuće se da naučite da retuširate, editujete, pripremate slike za Web i koristite alate na načine koji će razvijati vašu kreativnost. Ovladaćete korišćenjem vektorske grafike i četkica, kao i upotrebom grafičkih tabli, što će vam pomoći u daljem razvijanju profesionalne karijere u 3D i VFX industriji.

Napredne tehnike u radu sa slojevima

• Dualistička priroda svetlosti sa akcentom na talasnu prirodu
• Napredne tehnike primene blending modova
• Primena filtera Vanishing Point
• Uvoz vektorske grafike nastale u programu Adobe Illustrator
• Snimanje kompozicija slojeva
• Kreiranje smart objekata
• Menjanje smart objekata

Napredne tehnike za kreiranje kompozicija

• Primena filtera i smart filtera
• Uređivanje slike kumulativnom primenom većeg broja filtera
• Primena četkica za slobodoručno crtanje
• Kreiranje efekata primenom četkice
• Usklađivanje kolorita slika (Match Color, Channel Mixer, Photo Filter…)
• Kreiranje panorame povezivanjem većeg broja fotografija

Samostalna vežbe

• Kreiranje razglednice Beograda

Podešavanje Photoshopa i ubrzavanje rada
• Kreiranje sopstvenih prečica na tastaturi
• Automatizacija primenom akcija i kreiranje akcija
• Primena akcija na veći broj fotografija

Uvod u vektorsku grafiku

• Kreiranje i podešavanje putanja
• Kreiranje selekcije od vektorske putanje
• Kreiranje slojeva sa vektorskim maskama
• Kreiranje i menjanje predefinisanih vektorskih simbola

Napredna primena vektorske grafike

• Kompleksne motode primene putanja u kombinaciji sa alatima za rad sa rasterima

Osnove primene grafičke table

• Kreiranje custom četkica i Preset Manager
• Instalacija grafičke table
• Personalno podešavanje za desnoruke i levoruke
• Podešavanje tastera i olovke
• Primena grafičke table u radu sa standardnim četkicama
• Crtanje preko postojeće grafike (tracing)
• Primena grafičke table za kreiranje selekcija
• Primena grafičke table za pisanje teksta

Samostalna vežbe

• Crtanje grafike prema zadatoj referenci primenom grafičke table

Napredne tehnike u radu sa četkicama (Mixer Brush i grafička tabla)

• Izbor i podešavanje četkica
• Mešanje boja
• Kreiranje sopstvenih podešavanja
• Retuširanje alatom Mixer Brush

Adobe Photoshop CS4 Classroom in a Book, Peachpit, Berkeley, California, 2009
Adobe Photoshop CS5 Classroom in a BookPeachpit, Berkeley, California, 2010
Adobe Photoshop CS6 Classroom in a Book, Peachpit, Berkeley, California, 2012
 
*all literature is available to students at the Crater VFX Training Center library

Upon completion of the course students will receive the internationally recognized Adobe Certificate of Completion, as well as the Crater VFX Training Center Certificate.

Curabitur Accumsan

Morbi varius sapien in tellus vulputate, quis vestibulum urna suscipit. Phasellus pretium vitae lorem at efficitur. Duis magna nulla, molestie ut aliquet eu, dignissim sit amet purus. Quisque mattis convallis magna, vitae fermentum augue efficitur ac. Proin consequat mattis ultricies. Aliquam malesuada, sapien nec suscipit lobortis, risus ipsum luctus massa, id suscipit felis erat in nunc. Donec at nisi eu tellus euismod pulvinar id sodales lorem. Nunc ut dictum massa, ac dictum magna. Integer commodo imperdiet turpis sed scelerisque. In fermentum, leo vel fermentum bibendum, nulla purus volutpat turpis, quis accumsan magna lacus in libero. Aenean vestibulum odio non volutpat facilisis. Curabitur ac tempus metus.

INFORMACIJE O KURSU

Cena
650 EUR
U cenu je uračunat PDV. Čas traje 45 minuta

Dužina trajanja
51 čas / 6 nedelja

Portebno predznanje
poznavanje rada na računaru
Digital Image Editing and Creation*
* ili ekvivalent u znanju.

Cena kursa na engleskom
Pogledaj cenu →

PRIJAVI SE NA KURS

Uzorak strane SOFTWARE EDUCATION - Srpski

Uzorak strane SOFTWARE EDUCATION - Srpski

Prijavi se za kurs

 

Ukoliko ste odlučili da uronite u vode dizajna, grafike, Interneta, 3D I VFX industrije – ovde počinje vaša karijera.

Na ovom kursu, namenjenom početnicima, upoznaćete se sa radom u programu Photoshop. Uz ovladavanje raznim alatima, tehnikama i okruženjem u kome se Photoshop koristi, steći ćete širu sliku o mestu koje zauzima u svetu vizuelne umetnosti i medija. Sertifikovani Adobe instruktori pobrinuće se da naučite da retuširate, editujete, pripremate slike za Web i koristite alate na načine koji će razvijati vašu kreativnost. Ovladaćete korišćenjem vektorske grafike i četkica, kao i upotrebom grafičkih tabli, što će vam pomoći u daljem razvijanju profesionalne karijere u 3D i VFX industriji.

Napredne tehnike u radu sa slojevima

• Dualistička priroda svetlosti sa akcentom na talasnu prirodu
• Napredne tehnike primene blending modova
• Primena filtera Vanishing Point
• Uvoz vektorske grafike nastale u programu Adobe Illustrator
• Snimanje kompozicija slojeva
• Kreiranje smart objekata
• Menjanje smart objekata

Napredne tehnike za kreiranje kompozicija

• Primena filtera i smart filtera
• Uređivanje slike kumulativnom primenom većeg broja filtera
• Primena četkica za slobodoručno crtanje
• Kreiranje efekata primenom četkice
• Usklađivanje kolorita slika (Match Color, Channel Mixer, Photo Filter…)
• Kreiranje panorame povezivanjem većeg broja fotografija

Samostalna vežbe

• Kreiranje razglednice Beograda

Podešavanje Photoshopa i ubrzavanje rada
• Kreiranje sopstvenih prečica na tastaturi
• Automatizacija primenom akcija i kreiranje akcija
• Primena akcija na veći broj fotografija

Uvod u vektorsku grafiku

• Kreiranje i podešavanje putanja
• Kreiranje selekcije od vektorske putanje
• Kreiranje slojeva sa vektorskim maskama
• Kreiranje i menjanje predefinisanih vektorskih simbola

Napredna primena vektorske grafike

• Kompleksne motode primene putanja u kombinaciji sa alatima za rad sa rasterima

Osnove primene grafičke table

• Kreiranje custom četkica i Preset Manager
• Instalacija grafičke table
• Personalno podešavanje za desnoruke i levoruke
• Podešavanje tastera i olovke
• Primena grafičke table u radu sa standardnim četkicama
• Crtanje preko postojeće grafike (tracing)
• Primena grafičke table za kreiranje selekcija
• Primena grafičke table za pisanje teksta

Samostalna vežbe

• Crtanje grafike prema zadatoj referenci primenom grafičke table

Napredne tehnike u radu sa četkicama (Mixer Brush i grafička tabla)

• Izbor i podešavanje četkica
• Mešanje boja
• Kreiranje sopstvenih podešavanja
• Retuširanje alatom Mixer Brush

Adobe Photoshop CS4 Classroom in a Book, Peachpit, Berkeley, California, 2009
Adobe Photoshop CS5 Classroom in a BookPeachpit, Berkeley, California, 2010
Adobe Photoshop CS6 Classroom in a Book, Peachpit, Berkeley, California, 2012
 
*all literature is available to students at the Crater VFX Training Center library

Upon completion of the course students will receive the internationally recognized Adobe Certificate of Completion, as well as the Crater VFX Training Center Certificate.

Curabitur Accumsan

Morbi varius sapien in tellus vulputate, quis vestibulum urna suscipit. Phasellus pretium vitae lorem at efficitur. Duis magna nulla, molestie ut aliquet eu, dignissim sit amet purus. Quisque mattis convallis magna, vitae fermentum augue efficitur ac. Proin consequat mattis ultricies. Aliquam malesuada, sapien nec suscipit lobortis, risus ipsum luctus massa, id suscipit felis erat in nunc. Donec at nisi eu tellus euismod pulvinar id sodales lorem. Nunc ut dictum massa, ac dictum magna. Integer commodo imperdiet turpis sed scelerisque. In fermentum, leo vel fermentum bibendum, nulla purus volutpat turpis, quis accumsan magna lacus in libero. Aenean vestibulum odio non volutpat facilisis. Curabitur ac tempus metus.

INFORMACIJE O KURSU

Cena
650 EUR
U cenu je uračunat PDV. Čas traje 45 minuta

Dužina trajanja
51 čas / 6 nedelja

Portebno predznanje
poznavanje rada na računaru
Digital Image Editing and Creation*
* ili ekvivalent u znanju.

Cena kursa na engleskom
Pogledaj cenu →

PRIJAVI SE NA KURS

Featured image for VFX Craetion and Game art education courses

Obrazovanje za VFX i game art

OBRAZOVANJE ZA VFX I GAME ART

Prvi korak do zanimanja iz snova!

Svi naši kursevi za vizuelne efekte i game art prate trendove industrije, a programi su podeljeni u manje celine za brže i efikasnije učenje. Kombinuj module i izaberi putanju usavršavanja koja će te najbrže dovesti do tvog cilja. Nudimo ti opciju učenja u učionici, online ili kombinovanjem ove dve metode.

Za sve kurseve neophodno je znanje programa Photoshop. U zavisnosti od nivoa, za pojedine kurseve su potrebne potvrde o predznanju i/ili završenim projektima.

KALENDAR KURSEVA I DOGAĐAJA

REKLI SU O NAMA

GALERIJA RADOVA

KURSEVI U SOFTVERIMA LIDERA U INDUSTRIJI

PRAKSA

Ne pitaj se šta posle kursa!

Primeni naučeno uz posvećenog mentora i podršku svojih kolega.

Iskoristi jedinstvenu priliku da izgradiš svoj portfolio, testiraš sebe u studijskom okruženju i sagledaš sve strane VFX industrije. Naš program prakse je namenjen najuspešnijim polaznicima koji su gladni iskustva i jedva čekaju da budu bačeni u vatru. Za više informacija poseti stranicu Upis.

KOMPANIJE KOJE ZAPOŠLJAVAJU NAŠE STUDENTE


Multimedija za tinejdžere

MULTIMEDIJA ZA TINEJDŽERE

Teen kamp multimedije u Crater Training Centru namenjen je mladima uzrasta od 13 do 17 godina i održava u vreme letnjeg raspusta. Tokom dve nedelje trajanja kampa, naši najmlađi polaznici svakodnevno učestvuju u raznovrsnim programima, druže se i kreiraju originalne multimedijalne sadržaje.

Sve što vas zanima o kampu u Crateru pročitajte ovde.

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA

Tamo gde se igra pretvara u visoko isplativo zanimanje

Danas se mašta i te kako isplati, a pogotovo u industriji vizuelnih efekata, gejminga i kompjuterske grafike.

Ne morate da budete upoznati sa svim zanimanjima koja postoje u ovim novim i kompleksnim industrijama – tu smo da vas uputimo u detalje! Naš tim prati svako dete i njegova interesovanja i u skladu sa tim mapira najbolju putanju za njegov razvoj.
Ne brinite šta budućnost nosi - uverite se i sami u brojna vrata koja industrija kompjuterske grafike otvara.

SARADNJA SA ŠKOLAMA

Rado primamo u goste i ostatak razreda!

Izlet do Crater studija zvuči kao dobra ideja? Često nas posećuju osnovne i srednje škole za koje organizujemo poseban obilazak našeg centra i studija. Kada deca jednom osete kako izgleda rad u post-produkciji i šta su vizuelni efekti, nijedan film ne gledaju više na isti način!

Ukoliko ste nastavnik/roditelj, KONTAKTIRAJTE NAS i biće nam zadovoljstvo da organizujemo posetu vaše škole/škole vašeg deteta.

NEWS & EVENTS


Novosti - test

Akcija povodom 8. marta

Otvorena vrata 2022

Otvorena vrata 2021

Još jedan test

3

1

1

menu test

language switcher

Photoshop CC 2020

Organic Modeling and Texturing

CGA 2019

CGA warm UP 2019

CGA 2018

Open Day 2017

Otvorena vrata teen 2016

Open Day 2016

Open Day 2014

Zemlja_gruva_2012_Crater

Autodesk Open Day 2012